Het Flevoziekenhuis organiseert op zaterdag 30 september een uniek evenement:  ‘Vind je baan in één dag’. Het ziekenhuis organiseert deze dag om op een originele en snelle manier kennis te maken met nieuwe collega’s. Het gaat om collega’s voor diverse functies binnen de zorg. Margret Huisman, manager HR: “Als je je CV opstuurt en aan het gevraagde profiel voldoet, ontvang je een uitnodiging voor deze bijzondere dag. We maken kennis met elkaar tijdens de selectiegesprekken. En wie weet loop je aan het eind van de dag met een arbeidscontract de deur uit.”
 
vind je baan in 1 dag02

Voor wie

Het Flevoziekenhuis heeft onder meer vacatures voor verpleegkundigen op de Spoedeisende hulp, Hartbewaking (CCU), Intensive care en Neonatologie. Op de afdeling OK zijn er vacatures voor OK-assistent Chirurgie en anesthesiemedewerker. Er is ook ruimte voor algemeen verpleegkundigen en gipsverbandmeesters. De sollicitatiedag richt zich specifiek op de werving voor deze functies. Margret Huisman: “Het is dus geen open dag, die organiseren we weer op een ander moment.”

Kijken, ervaren en selecteren

Op de website www.flevoziekenhuis.nl/vindjebaanin1dag staat vermeld om welke functies het precies gaat. Heb je de gevraagde diploma’s? Of wil je de specialistische vervolgopleiding voor een van de functies gaan volgen? Stuur je CV uiterlijk 15 september in via deze website. Je hoort in september of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiedag. Tijdens deze dag spreek je collega’s van HR en de afdeling waar je wilt gaan werken. Huisman: ”Voldoe je aan de functie-eisen voor een van de functies, of wil je een specialistische vervolgopleiding volgen? Kom kijken of het Flevoziekenhuis bij jou past! Doe de capaciteitentest, doorloop het rollenspel, overtuig ons in een selectiegesprek en neem een kijkje op de afdeling. Wil jij verder met ons en wij met jou, dan loop je aan het eind van de dag met een arbeidscontract de deur uit.”

Opleidingsziekenhuis

Het Flevoziekenhuis biedt een breed aanbod van specialistische ziekenhuiszorg voor inwoners van Almere en de regio. Het ziekenhuis doet dit in nauwe samenwerking met het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam en zorgverleners in de eerste lijn. Het Flevoziekenhuis is opleidingsziekenhuis voor negen specialismen en leidt ook verpleegkundigen en ondersteuners op. Margret Huisman: “Het ziekenhuis heeft de dynamiek van een groeiend opleidingsziekenhuis met regionale functie en ademt de sfeer van een stadsziekenhuis.”
En wéér wint onze vakgroep Dermatologie de ‘beste Coschapverkiezing’! De dermatologen worden door coassistenten geprezen om het laagdrempelige contact met de artsen, de kans om veel patiënten te zien en de positieve sfeer op de poli. Dermatoloog Dave van der Zwaan nam de prijs in ontvangst tijdens de uitreiking van de Beste Coschapverkiezing van de CoRaad AMC-UvA: “Het blijft een eer, óók na vijf keer, om deze waardering van onze coassistenten te krijgen.”

beste coschap 2017

Annet Slagt kreeg de eerste prijs als ‘Beste Onderwijsondersteuner’. Zij wordt door de coassistenten geprezen om haar prettige omgang en persoonlijke aandacht. Het Flevoziekenhuis doet het elk jaar goed bij de Beste Coschapverkiezingen. De vakgroep KNO is al zeven keer genomineerd en heeft drie keer gewonnen, de vakgroep Dermatologie is ook al zeven keer genomineerd en won maar liefst zes keer. Ook de vakgroep Interne geneeskunde viel meerdere keren in de prijzen. Elk jaar lopen rond de 430 AMC-studenten Geneeskunde hun coschappen in het Flevoziekenhuis. En met plezier dus!
Sandra Bendter (nog net 57) was 1 mei 25 jaar in dienst van het Flevoziekenhuis, als medewerker steriele medische hulpmiddelen. Sandra blijkt zich in 25 jaar nooit ziek te hebben gemeld. Wat is  haar geheim?

csa bendter
Je werkt 25 jaar op de Centrale sterilisatieafdeling, hoe is dat?

“Alles wat ik doe, doe ik voor de patiënt. Daarom vind ik mijn werk nog steeds leuk. Blijven leren helpt ook! Ik ben laatst met vijf collega’s naar de fabriek van BBraun Aesculaap in Tüttlingen geweest. We hebben daar gezien hoe alle instrumenten worden gemaakt. Ik kijk er nu anders naar. Ik heb waardering voor het mooie materiaal dat ik in mijn handen heb.”

Wie is Sandra?
“Ik ben een rustige collega en kan het met iedereen vinden. Dat gaat niet vanzelf hoor, daar doe ik mijn best voor. We zijn inmiddels met een grote groep. Zeventien verschillende mensen, met verschillende wensen. En dan is er natuurlijk wel eens wat. Maar ik besef wat ik zelf moet bijdragen om het samen goed te hebben. Ik bekijk de dingen altijd ook van de andere kant en kan goed relativeren. Ik laat me niet meenemen in emoties. Ik weet wie ik ben, misschien is dat het wel.”

Ben je echt nooit ziek?
“Ik heb best wel eens een dag dat ik me minder lekker voel. Maar dat is geen reden om me ziek te melden. Ik vind het, ook als ik me niet 100% fit voel, fijn om met mijn collega’s te zijn. Ik begin de dag en kijk hoe het gaat. Heel soms neem ik een paar uurtjes op. Dan kan ik er de volgende dag weer tegenaan..”

Doe je iets bijzonders voor je gezondheid?
“Eigenlijk niet. Ik ga drie keer per week naar de sportschool, cardio en krachttraining. Ik ga direct vanuit mijn werk door. Bewegen is belangrijk, juist als je ouder wordt. Ik vind het geen opdracht. Wat ik doe, doe ik graag. Ik let niet speciaal op mijn eten.

Dus wat is jouw geheim?
“Ik wil me niet ziek voelen, misschien dat dat helpt om niet ziek te zijn? En blijkbaar heb ik gunstige genen.”

Martin Vulperhorst, teamleider CSA:

“Sandra is goed geaard en staat met beide benen op de grond. Ze is ook goedaardig en heeft met iedereen het beste voor. Ze is positief en laat zich niet meeslepen. Sandra is het rustpunt van de afdeling. Als Sandra al eens snotterend binnenkomt, vraag ik of het gaat met haar en probeer, net zoals bij ieder andere collega, gedurende de dag een vinger aan de pols te houden. Sandra is nog steeds leergierig. Ze heeft als een van de eerste collega’s in Nederland de training werkbegeleider gevolgd bij het ROC in Leiden. Ze is zichzelf en doet wat bij haar past. Met nog altijd even veel plezier en kundigheid!” 

 

Dewi Groeneveld is sinds 2010 longarts in het Flevoziekenhuis. In een openhartig interview vertelt zij over haar passie voor het vak, over haar specialisme slaapapneu en over haar hobby: boksen en kickboksen. "Het is pure ontspanning, zowel lichamelijk als mentaal. Het houdt me in balans en werkt als graadmeter", zegt ze in het interview over haar hobby. "Als ik geen tijd heb om te sporten, dan heb ik het dus simpelweg te druk. En zeg nou zelf, wat is er nou heerlijker dan af en toe alle stress en frustratie van je af slaan?”

Collega en 'vlogger' Carina Kramer volgde voor ons de dag van livegang (28 juni) van ons elektronisch verpleegkundig dossier, het EVD. Bij de invoering van zo'n belangrijke vernieuwing komt namelijk heel wat kijken! Ook vroeg ze - een week later - een aantal collega's die met het EVD werken om een reactie. Bekijk hier haar vlog

evd livegang