Vindjebaanin1dag, kan dat? Het is acht kandidaten, op zoek naar een baan in de zorg, tijdens ons evenement ‘vindjebaanin1dag’gelukt! Op zaterdag 30 september hebben zij de selectiegesprekken en capaciteitentest met succes doorlopen en liepen eind van de dag met een arbeidscontract de deur uit. En wij zijn in één klap acht nieuwe collega’s voor moeilijk vervulbare functies rijker: drie verpleegkundigen en maar liefst vijf OK-medewerkers.

vind je baan in 1 dag02

De reacties op deze formule zijn enthousiast. ‘Wat een leuke manier’, ‘lekker snel’, ‘maar daardoor ook wel extra spannend’. De kandidaten kregen tussen alle serieuze onderdelen door een heerlijke lunch in restaurant Vermaat, een massage door onze eigen masseurs en een rondleiding. Ook dat maakt solliciteren net even anders dan anders...en dat was de bedoeling.
En wéér wint onze vakgroep Dermatologie de ‘beste Coschapverkiezing’! De dermatologen worden door coassistenten geprezen om het laagdrempelige contact met de artsen, de kans om veel patiënten te zien en de positieve sfeer op de poli. Dermatoloog Dave van der Zwaan nam de prijs in ontvangst tijdens de uitreiking van de Beste Coschapverkiezing van de CoRaad AMC-UvA: “Het blijft een eer, óók na vijf keer, om deze waardering van onze coassistenten te krijgen.”

beste coschap 2017

Annet Slagt kreeg de eerste prijs als ‘Beste Onderwijsondersteuner’. Zij wordt door de coassistenten geprezen om haar prettige omgang en persoonlijke aandacht. Het Flevoziekenhuis doet het elk jaar goed bij de Beste Coschapverkiezingen. De vakgroep KNO is al zeven keer genomineerd en heeft drie keer gewonnen, de vakgroep Dermatologie is ook al zeven keer genomineerd en won maar liefst zes keer. Ook de vakgroep Interne geneeskunde viel meerdere keren in de prijzen. Elk jaar lopen rond de 430 AMC-studenten Geneeskunde hun coschappen in het Flevoziekenhuis. En met plezier dus!
Sandra Bendter (nog net 57) was 1 mei 25 jaar in dienst van het Flevoziekenhuis, als medewerker steriele medische hulpmiddelen. Sandra blijkt zich in 25 jaar nooit ziek te hebben gemeld. Wat is  haar geheim?

csa bendter
Je werkt 25 jaar op de Centrale sterilisatieafdeling, hoe is dat?

“Alles wat ik doe, doe ik voor de patiënt. Daarom vind ik mijn werk nog steeds leuk. Blijven leren helpt ook! Ik ben laatst met vijf collega’s naar de fabriek van BBraun Aesculaap in Tüttlingen geweest. We hebben daar gezien hoe alle instrumenten worden gemaakt. Ik kijk er nu anders naar. Ik heb waardering voor het mooie materiaal dat ik in mijn handen heb.”

Wie is Sandra?
“Ik ben een rustige collega en kan het met iedereen vinden. Dat gaat niet vanzelf hoor, daar doe ik mijn best voor. We zijn inmiddels met een grote groep. Zeventien verschillende mensen, met verschillende wensen. En dan is er natuurlijk wel eens wat. Maar ik besef wat ik zelf moet bijdragen om het samen goed te hebben. Ik bekijk de dingen altijd ook van de andere kant en kan goed relativeren. Ik laat me niet meenemen in emoties. Ik weet wie ik ben, misschien is dat het wel.”

Ben je echt nooit ziek?
“Ik heb best wel eens een dag dat ik me minder lekker voel. Maar dat is geen reden om me ziek te melden. Ik vind het, ook als ik me niet 100% fit voel, fijn om met mijn collega’s te zijn. Ik begin de dag en kijk hoe het gaat. Heel soms neem ik een paar uurtjes op. Dan kan ik er de volgende dag weer tegenaan..”

Doe je iets bijzonders voor je gezondheid?
“Eigenlijk niet. Ik ga drie keer per week naar de sportschool, cardio en krachttraining. Ik ga direct vanuit mijn werk door. Bewegen is belangrijk, juist als je ouder wordt. Ik vind het geen opdracht. Wat ik doe, doe ik graag. Ik let niet speciaal op mijn eten.

Dus wat is jouw geheim?
“Ik wil me niet ziek voelen, misschien dat dat helpt om niet ziek te zijn? En blijkbaar heb ik gunstige genen.”

Martin Vulperhorst, teamleider CSA:

“Sandra is goed geaard en staat met beide benen op de grond. Ze is ook goedaardig en heeft met iedereen het beste voor. Ze is positief en laat zich niet meeslepen. Sandra is het rustpunt van de afdeling. Als Sandra al eens snotterend binnenkomt, vraag ik of het gaat met haar en probeer, net zoals bij ieder andere collega, gedurende de dag een vinger aan de pols te houden. Sandra is nog steeds leergierig. Ze heeft als een van de eerste collega’s in Nederland de training werkbegeleider gevolgd bij het ROC in Leiden. Ze is zichzelf en doet wat bij haar past. Met nog altijd even veel plezier en kundigheid!” 

 

Dewi Groeneveld is sinds 2010 longarts in het Flevoziekenhuis. In een openhartig interview vertelt zij over haar passie voor het vak, over haar specialisme slaapapneu en over haar hobby: boksen en kickboksen. "Het is pure ontspanning, zowel lichamelijk als mentaal. Het houdt me in balans en werkt als graadmeter", zegt ze in het interview over haar hobby. "Als ik geen tijd heb om te sporten, dan heb ik het dus simpelweg te druk. En zeg nou zelf, wat is er nou heerlijker dan af en toe alle stress en frustratie van je af slaan?”

Collega en 'vlogger' Carina Kramer volgde voor ons de dag van livegang (28 juni) van ons elektronisch verpleegkundig dossier, het EVD. Bij de invoering van zo'n belangrijke vernieuwing komt namelijk heel wat kijken! Ook vroeg ze - een week later - een aantal collega's die met het EVD werken om een reactie. Bekijk hier haar vlog

evd livegang