De afdeling Orthopedie van het Flevoziekenhuis organiseert op woensdag 21 juni een informatieavond over artrose. Verschillende zorgverleners, zoals orthopedisch chirurgen en fysiotherapeuten, vertellen over deze veel voorkomende vorm van gewrichtsslijtage: wat zijn de symptomen, oorzaken en wat kun je als patiënt doen om pijn en andere klachten te verminderen? Zij gaan ook in op mogelijke behandelingen bij artrose.

Artrosebijeenkomst
Naast een algemene presentatie over artrose is er aandacht voor preventieve behandelingen, waarvoor onder meer een diëtist en een fysiotherapeut aanwezig zijn. Ook worden presentaties gegeven over de totale knie- en heupprothese waarin wordt uitgelegd wat een prothese precies is en doet en hoe een prothese-operatie eruitziet. Daarnaast zijn er diverse stands met informatie over diverse onderwerpen.

Doelgroep

De orthopedisch chirurgen willen door deze informatiebijeenkomst meer bekendheid geven aan de symptomen en klachten van artrose en aan de behandeling ervan.
De informatieavond is bedoeld voor mensen met pijn in de heup, knie of andere artrose-gerelateerde klachten in de regio Flevoland, Amsterdam en Gooi- en Vechtstreek. Ook partners zijn van harte welkom.

Praktische informatie

De informatieavond vindt plaats op woensdag 21 juni van 19.30 tot 21.30 uur in het Van der Valk Hotel Almere, Veluwezoom 45. Inloop is vanaf 19.15 uur.

Aanmelden

Opgeven voor deze informatieavond kan bij mijnInfopunt, via mijninfopunt@flevoziekenhuis.nl of 036 - 868 8521 (ma t/m vr, 9.00-17.00 uur).
Vermeld a.u.b. ook met hoeveel personen u komt.

Artrose

Artrose is de meest voorkomende reumatische aandoening aan het bewegingsapparaat, waarbij het kraakbeen wordt afgebroken en ook het bot onder het kraakbeen vervormt. De kwaliteit van zowel het kraakbeen als het bot gaat  geleidelijk achteruit. Zo’n 1 miljoen mensen in Nederland hebben last van deze vorm van slijtage van hun gewrichten, en deze groep groeit nog steeds.

 

email this page
Maandag 5 juni (2de Pinksterdag) wordt in het ziekenhuis gewerkt volgens zondagsdienst. Dit houdt in dat dan alle poliklinieken, onderzoeksafdelingen (radiologie/röntgen, bloedprikken) en mijnInfopunt gesloten zijn.
U kunt op deze dagen telefonisch geen afspraken maken. Digitaal afspraken maken kan altijd via www.mijnflevoziekenhuis.nl.
De verpleegafdelingen zijn uiteraard wel open en bezoek is welkom tijdens de bezoektijden.

 feestdagen vlag

Sinds kort hangen bij ieder bedje en elke couveuse op de afdeling Neonatologie webcams. Daardoor kunnen ouders vanuit huis hun pasgeboren baby in het ziekenhuis ‘live’ volgen.

neo webcam

Om de beelden te kunnen bekijken, krijgen de ouders inloggegevens. Zo kunnen zij ook familie en vrienden laten kennismaken met de baby. Doordat het gezin thuis in de wieg kan kijken, is het kindje toch al een beetje thuis.
De camerabeelden worden tijdens de verzorging van de baby stilgezet. Dat zorgt voor privacy voor de ouders en verpleging. Een bijkomend voordeel van het thuis kunnen zien van de baby, is de goede stimulatie voor de moedermelkproductie en de hechting.
Sandra, gespecialiseerd kinder- en neonatologieverpleegkundige: “We krijgen veel positieve reacties van ouders. Zij kunnen trots hun kindje op hun smartphone, tablet of computer laten zien aan familie en vrienden. 24 uur per dag, 7 dagen per week.”

 

 

Het Flevoziekenhuis doet mee aan de landelijke Huidkankerdag op zaterdag 20 mei 2017. Tijdens deze dag kunt u verdachte huidplekjes gratis laten checken door een dermatoloog. Inschrijving vóóraf is verplicht, maar vanwege het grote succes is inschrijven via de officiële website van de Huidkankerdag niet meer mogelijk.
De poli Dermatologie heeft extra plekken gerealiseerd, waarvoor u zich nog kunt opgeven bij mijnInfopunt, via mijninfopunt@flevoziekenhuis.nl of 036-868 8521 (ma t/m vr, 9.00-17.00 uur). Graag o.v.v. ‘gratis huidcheck’ en uw e-mailadres en/of telefoonnummer.
Let op: deze huidcheck is geen officieel medisch consult.

huidkankerdag 2017

De medewerkers van de polikliniek Dermatologie van het Flevoziekenhuis vinden het belangrijk dat mensen zich bewuster worden van de gevaren van (te veel) zonnen. Tijdens de Huidkankerdag geven zij daarom informatie over huidkanker en proberen zij op alle mogelijke manieren uit te leggen hoe belangrijk het is om de huid regelmatig zelf te controleren. Daarnaast is het mogelijk om de poli Dermatologie te bezichtigen en een kijkje te nemen bij de photofinder, de poliklinische behandelkamer en fotodynamische therapie.
Altijd al willen weten hoe uw oog precies werkt? Kennismaken met de nieuwe oogartsen? Wilt u meer weten over macula-aandoeningen, staar of wat te doen aan droge en/of tranende ogen? Van 15 t/m 20 mei organiseert de polikliniek Oogheelkunde van het Flevoziekenhuis in samenwerking met de Oogvereniging een speciale Oogweek, met uitgebreide informatie en activiteiten over en rond het oog. De Oogweek vindt plaats in de Binnenstraat van het ziekenhuis.

oogweek oogtent 2017

Centraal in de week staat de het Opblaasbare Oog (3,5 meter hoog) van het Oogfonds. Hierin kunt u van binnen bekijken hoe uw oog precies werkt. Er zijn medewerkers van de Oogvereniging en van de polikliniek aanwezig voor uitleg en om vragen te beantwoorden.
Ook kunt u terecht voor gratis eenvoudige oogmetingen voor bijvoorbeeld uw oogdruk of cilinderafwijking.

Daarnaast is er per dag een apart thema met activiteiten en extra informatie. Woensdag is een speciale kinderdag en op zaterdag kunt u speeddaten de nieuwe oogartsen, die het afgelopen jaar begonnen zijn in het Flevoziekenhuis. Maak kennis met ze en stel in 3 minuten al uw vragen! Elke dag zijn ook één of meer oogzorgpartners aanwezig om hun producten en diensten te demonstreren en uitleg te geven bij het gebruik ervan.

Het volledige programma van de Oogweek vindt u op de speciale webpagina.