Het laboratorium Bloedafname doet mee aan het patiënttevredenheidsonderzoek (de CQI-meting) van het Flevoziekenhuis. Uit de laatste meting blijkt dat patiënten de dienstverlening van het laboratorium Bloedafname op alle onderdelen waarderen als ‘goed’. Zij zijn met name tevreden over de openingstijden, informatievoorziening en bereikbaarheid. In een eigen enquête geven de patiënten het laboratorium Bloedafname een 8.7.
In de CQI-meting wordt een groot aantal patiënt bevraagd over diverse aspecten van de dienstverlening van het Flevoziekenhuis: informatievoorziening, bereikbaarheid, wachtruimte, wachttijd en bejegening door de medewerkers.

lab bloedafname

In maart 2017 heeft het laboratorium Bloedafname ook een eigen korte enquête uitgezet. Deze was vooral bedoeld om van patiënten te horen hoe zij de deskundigheid en vriendelijkheid van de medewerkers ervaren. De respons op deze enquête was met 91% hoog; de uitkomst is dat patiënten de deskundigheid en de vriendelijkheid van de medewerkers ‘goed’ of ‘zeer goed’ vinden. Als rapportcijfer geven de patiënten het laboratorium Bloedafname een 8.7.

Het laboratorium Bloedafname richt zich op continue verbetering van de dienstverlening. Om die reden werkt het laboratorium mee aan patiënttevredenheidsonderzoeken.
email this page
Het Flevoziekenhuis heeft deze week het Vaatkeurmerk en het Spataderkeurmerk van de Hart&Vaatgroep gekregen. De vaatzorg en spataderzorg van het ziekenhuis voldoen volgens deze patiëntvereniging aan de gestelde kwaliteitscriteria. "Ik ben trots dat wij als team van vaatchirurgen en dermatologen weer beide keurmerken hebben ontvangen. Het geeft patiënten de bevestiging dat wij hen, met z’n allen, uitstekende en verantwoorde zorg leveren", aldus Laurens Huisman, die als vaatchirurg betrokken is bij zowel vaatzorg als de zorg voor spataderen.

keurmerken vaat spatader1

Iedereen kan op www.hartenvaatgroep.nl/kiesuwvaatzorg zien welke ziekenhuizen het Vaatkeurmerk en/of Spataderkeurmerk 2017 ontvangen. De keurmerken helpen patiënten, hun verwijzers en zorgverzekeraars een keuze te maken voor een ziekenhuis waar goede vaatzorg en spataderzorg wordt aangeboden. “Patienten kunnen via de website van de keurmerken gemakkelijk goede informatie vinden op basis waarvan ze een keuze kunnen maken”.

Vaatkeurmerk

Het Vaatkeurmerk 2017 geeft een vollediger beeld van de kwaliteit van de zorg rondom behandelingen van etalagebenen (perifeer arterieel vaatlijden), aneurysma en halsslagadervernauwing. Nieuw dit jaar is dat ook de resultaten van aneurysma-operaties op de website te zien zijn: aantallen complicaties, re-interventies, heropnames en overlijden.

De Hart&Vaatgroep

De Hart&Vaatgroep is de patiëntenvereniging van en voor mensen met een hart- of vaataandoening en hun naasten. De vereniging richt zich landelijk én regionaal op belangenbehartiging, informatievoorziening, lotgenotencontact en leefstijl.
Stoptober is een initiatief van de overheid en het Trimbos instituut om rokers te stimuleren een maand te stoppen met roken. Het Flevoziekenhuis doet mee met een banner en flyers in de centrale hal. Ook zijn posters en flyers verspreid over de afdelingen. De Stoptober-actie wordt ondersteund door de medische staf; zij brengen de actie onder de aandacht van rokende patiënten. Longarts Peter van Hengel: “Het project is wat ons betreft een eerste aanzet om de komende jaren actiever en ziekenhuisbreed aan de slag te gaan met deze en andere risicofactoren voor patiënten.”

stoptober

De landelijke campagne Stoptober is gestart op vrijdag 8 september. Stoptober daagt rokers uit om in de maand oktober geen sigaret op te steken. Het doel is dat zo veel mogelijk rokers zich zullen aansluiten bij de campagne. Uit onderzoek blijkt dat rokers die erin slagen een maand lang niet te roken, vijf keer zoveel kans hebben om voorgoed te stoppen met roken.
Zo'n 60 mensen op een scootmobiel hebben zondag een tour door Almere gemaakt. De tour is georganiseerd door Almeerder Rob Krol, die zelf in een scootmobiel rijdt, en Simeon Karsten, geestelijk verzorger van het Flevoziekenhuis. "Ik ben verrast hoe positief de mensen waren", vertelt Simeon. "Aan het eind van de dag straalden de deelnemers, ze waren stuk voor stuk blij en enthousiast. Ik vond het ook echt leuk dat Laurens Huisman, onze voorzitter van de medische staf, bij het vertrek aanwezig was."

scootmobieltour 2

"Sowieso was het gaaf om te merken dat iedereen wilde meewerken en een steentje wilde bijdragen", vervolgt de geestelijk verzorger. "Dat gold zeker ook voor de medewerkers van de Keuken van het ziekenhuis, die ervoor gezorgd hebben dat bij terugkomst rond 16 uur al het gesponsorde eten en drinken klaargemaakt was en klaarstond op lange tafels in de Binnenstraat. Tof!"

Vervolg

"In principe was dit een pilot, maar gezien het succes willen Rob en ik ermee doorgaan. Ik denk dat het leuk is om zo'n tour bijvoorbeeld twee keer per jaar te organiseren, bijvoorbeeld een Voorjaars- en een Najaarsroute", besluit Simeon.
Lawaai geeft schade aan je (binnen)oren. Dat is al lang bekend van werksituaties zoals de bouw. Het is zeer waarschijnlijk dat dit ook geldt voor harde muziek bij feesten en popconcerten. De KNO-artsen van het Flevoziekenhuis willen graag helpen om dit te voorkomen.

Via de landelijke KNO-artsenvereniging kwam Jan-Willem Bok op het spoor van de oordoppenautomaat van ‘Thunderplugs’, een klein bedrijfje in oordoppen, gestart door musici. “Voor 3 euro draai je geen kauwgomballen maar goeie oordoppen met muziekfilter uit de automaat. Je oren zijn beschermd en de muziek hoor je nog steeds goed.”

De automaat hangt in de wachtkamer van de poli KNO. De poli maakt een beetje winst op de oordoppen. Bok: “Het kleine bedrag dat we overhouden zetten we in voor andere activiteiten om gehoorschade te beperken.”

kno oordoppen