Donderdag 26 januari had het Flevoziekenhuis wel een hele speciale baas. De 18-jarige Shahinaz nam voor een dag de plek in van onze voorzitter raad van bestuur, Anita Arts. Zij kreeg ook een opdracht: ’Wanneer vind je iemand een goede baas en wat zou jij veranderen als je de baas was van het ziekenhuis?’ “Een goede baas heeft alles zo veel mogelijk onder controle en zorgt ervoor dat er zo min mogelijk problemen zijn” aldus de jonge baas. Haar bevindingen na een dagje meelopen: “Wat ik heb gezien is dat je streng moet zijn op het juiste moment. Bijvoorbeeld als er problemen zijn of een klacht. Je moet juist soepel zijn en meegaan met de groep als zowel oplossing A en B goed zijn”. Anita Arts is enthousiast: “Jij lijkt mij een goede baas, ik hoop van harte dat we je ooit in het Flevoziekenhuis tegen komen”.

de baas 2017

Shahinaz is een leerling die al weet wat ze wil. Na het afronden van haar vmbo wil zij volgend jaar beginnen aan de studie van apothekersassistente. Onze ‘baas’ had vandaag een gevuld programma. Zo heeft zij kennisgemaakt  met Patiëntenvervoer, apotheek de Brug en onze eigen ziekenhuisapotheek en heeft zij in het Skills lab verpleegkundige handelingen geoefend zoals een injectie zetten en bloeddruk meten. Het project Baas van Morgen is een initiatief van JINC, een organisatie die kinderen en jongeren helpt naar een goede start op de arbeidsmarkt.

Bekijk het filmpje

email this page