De dino robot Pleo van verpleegafdeling Kindergeneeskunde van het Flevoziekenhuis is genomineerd voor de Spirit Planetree Award 2017. Op donderdag 23 maart a.s. worden de winnaars bekendgemaakt tijdens de conferentie voor mensgerichte zorg van Planetree in Nieuwegein.  De vier winnaars worden bepaald door een jury van deskundigen samen met een publiekstem. De jury representeert de belangen van cliënten in de zorg (LSR) en zorgmedewerkers (FWG en Randstad Zorg) en wordt aangevuld met deskundigen uit de zorgsector (Skipr) en op het gebied van innovatie in de zorg (ZonMW). U kunt ook stemmen! Geef ons uw stem op Planetree. U kunt stemmen tot en met 22 februari. De stemmen van de jury, het publiek en Planetree Nederland samen bepalen de uiteindelijke winnaars. Het Flevoziekenhuis zet zich als Planetree zorgorganisatie sinds 2010 in om mensgerichte zorg op de best mogelijke manier te realiseren.

kinderverpleegafdeling dino

In totaal zijn er 10 genomineerden in twee categorieën (innovatie & sterke projecten). Pleo is  genomineerd in de categorie sterke projecten. Over Pleo: op de kinderafdeling van het Flevoziekenhuis werken we samen met Pleo, een robot dinosaurus. De pedagogisch medewerkers bieden Pleo aan als maatje, om verveling tegen te gaan en voor stressreductie. Ook kan Pleo ervoor zorgen dat kinderen minder angstig zijn en een soort “vriendje” van het kind worden. In dit project verrichten Hogeschool Windesheim en Hogeschool Zuyd samen met professionals van 4 ziekenhuizen en drie externe kennispartijen (universiteiten), praktijkgericht onderzoek naar de inzet van deze robotdieren. “Pleo een positieve invloed heeft tijdens de opname in het ziekenhuis. Sommige kinderen gebruiken Pleo om mee te knuffelen, andere kinderen tegen hem te praten en samen met hem te spelen. Maar ook waren er kinderen die Pleo naast zich neerzetten en het fijn vonden om niet alleen in bed te liggen. Pleo is lief, uitdagend, hip en zieke kinderen verdienen tijdens een ziekenhuisopname een maatje, dat is wat Pleo kan bieden, daarom verdient Pleo deze prijs!” aldus Wanda van Olm, pedagogisch medewerker van het Flevoziekenhuis. Bekijk ook het filmpje dat Omroep Flevoland op onze kinderafdeling begin januari heeft opgenomen.

email this page