Zwangere vrouwen in Nederland kunnen vanaf 1 april deelnemen aan de TRIDENT-studie en een NIP-test laten uitvoeren. U krijgt hierover informatie van uw verloskundige of gynaecoloog. De verloskundige of gynaecoloog meldt u vervolgens aan voor de studie, waarvoor u ook in het Flevoziekenhuis terechtkunt. Vanaf donderdag 6 april staan de medewerkers van het Laboratorium Bloedafname klaar om de bloedafname voor de NIP-test te verzorgen. Vergeet u niet uw speciale aanvraagformulier en uitgeprinte betalingsbewijs mee te nemen?

NIPT

Het Flevoziekenhuis is - als enige in Almere - aangewezen als 1 van de landelijk 150 goedgekeurde bloedafnamepunten voor de NIP-test; ons laboratorium Bloedafname voldoet aan alle gestelde kwaliteitseisen. Door de late levering van afnamesets kunnen wij helaas niet direct vanaf 3 april starten met uitvoering van de bloedafnames.

Overleg met uw verloskundig zorgverlener

Omdat het Flevoziekenhuis het enige goedgekeurde bloedafnamepunt in Almere is, moet u - indien noodzakelijk - tot a.s. donderdag mogelijk verder reizen. Overleg tijdens de intake met uw verloskundig hulpverlener wat dit betekent voor uw specifieke situatie en wat u het beste kunt doen.
Afhankelijk van de zwangerschapsduur kunt u mogelijk ook later deelnemen aan de TRIDENT-studie en zo in aanmerking komen voor de NIP-test.

Op www.meerovernipt.nl vindt u alle goedgekeurde bloedafnamelocaties en meer informatie over de NIP-test.

email this page