Op donderdag 18 mei organiseert de Apneuvereniging regio Flevoland in samenwerking met de afdeling Neurologie een thema-avond over slaapapneu. Deze keer staan twee thema’s op het programma: ‘restless legs’ en ‘healthy ageing’. Apneu-patiënten en hun partners en overige interesseerden zijn van harte welkom op deze (gratis) avond. De bijeenkomst duurt van 19:30 – 21:45 uur (zaal open om 19.00 uur) en vindt plaats in het Auditorium op de tweede etage van het ziekenhuis. Vooraf aanmelden is gewenst.

apneuvereniging logo

Mevrouw dr. Janneke van de Vlekkert, neuroloog in het Flevoziekenhuis, vertelt over het fenomeen ‘restless legs’, waarbij patiënten last hebben van een onaangenaam jeukend, kriebelend of rusteloos  gevoel in de benen. De klachten treden met name op tijdens rust en zijn ’s avonds en ‘s nachts erger dan overdag.
De heer Martin Bleecke spreekt vanuit zijn ervaring als trainer sportief wandelen en hardlopen over het onderwerp ‘healthy ageing’.
De inleiding en afsluiting worden verzorgd door de districtscoördinator van de Apneuvereniging. Op deze avond zijn ook vertegenwoordigers van diverse leveranciers aanwezig met stands en uitgebreide informatie.

Ruimte voor (anonieme) vragen

Na de lezingen is uiteraard ruimte om vragen te stellen. Vragen kunnen anoniem in de pauze op papier ingeleverd worden. U kunt uw vragen ook tevoren per e-mail sturen naar bleecke@apneuvereniging.nl of telefonisch (tot 21.30 uur) via 0597-418299 of 06-37241845.

Apneu

Slaapapneu is een slaapstoornis waarbij tijdens de slaap perioden voorkomen van ademstilstand door het dichtvallen van de bovenste luchtweg. Hierdoor kan tijdelijk geen nieuwe ademteug genomen worden en komt er minder zuurstof in het bloed. Mensen met slaapapneu hebben vaak ernstige vermoeidheidsklachten en concentratieproblemen, maar ook een verhoogde kans op hoge bloeddruk en waarschijnlijk op herseninfarcten.
In het Flevoziekenhuis werkt een team van KNO-artsen, longartsen, neurologen en een tandarts samen om patiënten met slaapapneu op maat te behandelen.

Aanmelden gewenst

De bijeenkomst is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich - vóór 11 mei a.s. - aanmelden bij de districtscoördinator van de Apneuvereniging, de heer Martin Bleecke, via bleecke@apneuvereniging.nl.
email this page