De afdeling Orthopedie van het Flevoziekenhuis organiseert op woensdag 21 juni een informatieavond over artrose. Verschillende zorgverleners, zoals orthopedisch chirurgen en fysiotherapeuten, vertellen over deze veel voorkomende vorm van gewrichtsslijtage: wat zijn de symptomen, oorzaken en wat kun je als patiënt doen om pijn en andere klachten te verminderen? Zij gaan ook in op mogelijke behandelingen bij artrose.

Artrosebijeenkomst
Naast een algemene presentatie over artrose is er aandacht voor preventieve behandelingen, waarvoor onder meer een diëtist en een fysiotherapeut aanwezig zijn. Ook worden presentaties gegeven over de totale knie- en heupprothese waarin wordt uitgelegd wat een prothese precies is en doet en hoe een prothese-operatie eruitziet. Daarnaast zijn er diverse stands met informatie over diverse onderwerpen.

Doelgroep

De orthopedisch chirurgen willen door deze informatiebijeenkomst meer bekendheid geven aan de symptomen en klachten van artrose en aan de behandeling ervan.
De informatieavond is bedoeld voor mensen met pijn in de heup, knie of andere artrose-gerelateerde klachten in de regio Flevoland, Amsterdam en Gooi- en Vechtstreek. Ook partners zijn van harte welkom.

Praktische informatie

De informatieavond vindt plaats op woensdag 21 juni van 19.30 tot 21.30 uur in het Van der Valk Hotel Almere, Veluwezoom 45. Inloop is vanaf 19.15 uur.

Aanmelden

Opgeven voor deze informatieavond kan bij mijnInfopunt, via mijninfopunt@flevoziekenhuis.nl of 036 - 868 8521 (ma t/m vr, 9.00-17.00 uur).
Vermeld a.u.b. ook met hoeveel personen u komt.

Artrose

Artrose is de meest voorkomende reumatische aandoening aan het bewegingsapparaat, waarbij het kraakbeen wordt afgebroken en ook het bot onder het kraakbeen vervormt. De kwaliteit van zowel het kraakbeen als het bot gaat  geleidelijk achteruit. Zo’n 1 miljoen mensen in Nederland hebben last van deze vorm van slijtage van hun gewrichten, en deze groep groeit nog steeds.

email this page