Zo'n 60 mensen op een scootmobiel hebben zondag een tour door Almere gemaakt. De tour is georganiseerd door Almeerder Rob Krol, die zelf in een scootmobiel rijdt, en Simeon Karsten, geestelijk verzorger van het Flevoziekenhuis. "Ik ben verrast hoe positief de mensen waren", vertelt Simeon. "Aan het eind van de dag straalden de deelnemers, ze waren stuk voor stuk blij en enthousiast. Ik vond het ook echt leuk dat Laurens Huisman, onze voorzitter van de medische staf, bij het vertrek aanwezig was."

scootmobieltour 2

"Sowieso was het gaaf om te merken dat iedereen wilde meewerken en een steentje wilde bijdragen", vervolgt de geestelijk verzorger. "Dat gold zeker ook voor de medewerkers van de Keuken van het ziekenhuis, die ervoor gezorgd hebben dat bij terugkomst rond 16 uur al het gesponsorde eten en drinken klaargemaakt was en klaarstond op lange tafels in de Binnenstraat. Tof!"

Vervolg

"In principe was dit een pilot, maar gezien het succes willen Rob en ik ermee doorgaan. Ik denk dat het leuk is om zo'n tour bijvoorbeeld twee keer per jaar te organiseren, bijvoorbeeld een Voorjaars- en een Najaarsroute", besluit Simeon.
email this page