Stoptober is een initiatief van de overheid en het Trimbos instituut om rokers te stimuleren een maand te stoppen met roken. Het Flevoziekenhuis doet mee met een banner en flyers in de centrale hal. Ook zijn posters en flyers verspreid over de afdelingen. De Stoptober-actie wordt ondersteund door de medische staf; zij brengen de actie onder de aandacht van rokende patiënten. Longarts Peter van Hengel: “Het project is wat ons betreft een eerste aanzet om de komende jaren actiever en ziekenhuisbreed aan de slag te gaan met deze en andere risicofactoren voor patiënten.”

stoptober

De landelijke campagne Stoptober is gestart op vrijdag 8 september. Stoptober daagt rokers uit om in de maand oktober geen sigaret op te steken. Het doel is dat zo veel mogelijk rokers zich zullen aansluiten bij de campagne. Uit onderzoek blijkt dat rokers die erin slagen een maand lang niet te roken, vijf keer zoveel kans hebben om voorgoed te stoppen met roken.
email this page