Het Flevoziekenhuis is een van de vijf deelnemers aan ‘het beste Menu van de Zorg’; dé kookwedstrijd van de zorg georganiseerd door Distrivers. Het team van de Keuken bestaat uit Niels Majoor en Emile Hagen. Na een uitgebreide procedure, waarin de gerechten zijn beoordeeld op basis van originaliteit, gerechten die passen bij de doelgroep, toepasbaarheid in de zorg, kostprijs en voedingswaarden, zijn zij geselecteerd voor de voorronden die plaatsvinden op de dinsdagen in oktober. Het Flevoziekenhuis is daarin als laatste aan de beurt, op dinsdag 31 oktober. Het team bereidt dan een driegangenmenu voor dat beoordeeld wordt door een deskundige jury.

beste menu van de zorg

Naast het Flevoziekenhuis doen mee: Evean locatie Acht Staten te Wormerveer, Rivas Zorggroep uit Gorincheme, Treant Zorggroep locatie Holdert in Emmen en Westfriesgasthuis in Hoorn.

Finale

In de voorrondes krijgen de teams van de jury, op basis van een aantal aspecten, punten toegekend. De jury proeft en beoordeelt één regulier gerecht, één gerecht zonder toegevoegd zout en één met een afwijkende consistentie. De drie teams met het hoogste aantal punten gaan door naar de finale, die plaatsvindt tijdens de Dag van de Gastvrijheid op 16 november in het Beatrixgebouw te Utrecht.
De finaleteams strijden tegen elkaar strijden voor de hoofdprijs van € 5.000,- en de titel 'het Beste Menu van de Zorg 2017' of de prijs voor het beste dessert van € 1.000,-.
email this page