Het Flevoziekenhuis biedt in samenwerking met KPN thuisdialyse aan haar patiënten. Deze innovatieve en succesvolle oplossing is genomineerd voor de Computable Awards 2017 in de categorie Digital Innovation van het Jaar. Een onafhankelijke jury bepaalt de winnaar van deze categorie. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het netwerkdiner van de Computable Awards op 31 oktober 2017.

Computable Awards 2017 Thuisdialyse

Thuisdialyse

Normaal gesproken komen dialysepatiënten 3 tot 4 keer per week naar het Dialysecentrum om te dialyseren. Dat vraagt veel tijd en energie van mensen. Het dialyseteam van het Flevoziekenhuis was ervan overtuigd dat dit anders kon en heeft samen met KPN een oplossing ontwikkeld voor thuisdialyse, met volledige ondersteuning van een verpleegkundige en realtime monitoring vanuit het ziekenhuis. KPN verzorgt daarbij via het veilige E-Zorg-netwerk de betrouwbare realtime verbinding, waarbij continuïteit en veiligheid cruciaal zijn.

Positieve impact

Bij thuisdialyse kunnen patiënten in hun eigen omgeving blijven, hoeven ze niet meer de deur uit en zijn zij dus ook niet meer afhankelijk van vervoer. En dat terwijl precies dezelfde zorg wordt geboden als in het Dialysecentrum van het Flevoziekenhuis. Het blijkt dat mensen die thuis dialyseren over het algemeen betere resultaten boeken, minder medicijnen gebruiken en minder complicaties ervaren. Daarnaast is thuisdialyse psychisch ook minder zwaar.

Lees voor meer informatie ook dit artikel
email this page