De Stomavereniging, patiëntenvereniging voor stomazorg, beoordeelt de zorg van het Flevoziekenhuis als goed. Het ziekenhuis heeft daarom ook in 2017 het groene vinkje in de patiëntwijzer stomazorg – de Stoma Zorgwijzer - ontvangen. Vanuit het perspectief van stomadragers voldoet het Flevoziekenhuis aan alle minimale voorwaarden voor goede stomazorg.

stomavereniging

Stoma Zorgwijzer

De Stoma Zorgwijzer, waar het Flevoziekenhuis al sinds de start in 2012 aan meedoet, laat zien welke stomazorg op welke ziekenhuislocatie wordt geboden. Daarnaast is te zien of de ziekenhuislocaties die stomazorg verlenen voldoen aan de 14 normen voor goede stomazorg vanuit het perspectief van stomadragers.

De patiëntenwijzer is bedoeld voor wie een stoma heeft of krijgt: om informatie te zoeken of te vergelijken, en om te zien wat een stomadrager mag verwachten van de zorg in een ziekenhuis.
email this page