Het team van de Keuken van het Flevoziekenhuis heeft zich gekwalificeerd voor de finale van ‘het Beste Menu van de Zorg 2017’. Een prachtige prestatie van Niels, Emile en Fatiha, die het op 16 november op de Dag van de Gastvrijheid live moeten opnemen tegen de 2 andere finalisten: Treant Zorggroep en Rivas Zorggroep. Tijdens de finale zal TV kok Pierre Wind de deelnemers het hemd van het lijf vragen! Mocht het team winnen, dan willen zij het winnende menu serveren aan alle patiënten die dan in het ziekenhuis liggen.

beste menu van de zorg team

Dit jaar streden vijf teams in hun eigen zorginstelling voor één van de drie plekken in de finale. Zij bereidden het ingezonden menu voor eigen cliënten, in eigen keuken. Met deze nieuwe opzet wil organisator Distrivers laten zien dat de gerechten geschikt zijn voor cliënten en patiënten.

Jury

In de voorrondes kregen de teams van de jury, op basis van een aantal beoordelingscriteria, punten toegekend. De jury bestond uit Meesterkok Sjaak Jobse. Dit jaar werd er extra gelet op de toepasbaarheid in de zorg en het beperken van waste. De drie teams met het hoogste aantal punten zijn door naar de finale.
Na vijf spannende voorrondes zijn het de volgende teams die het tegen elkaar opnemen.
• Flevoziekenhuis, met Niels Majoor, Emile Hagen en Fatiha el Mhor
• Treant Zorggroep, met Roel de Leeuw, Annie IJken en Geert Vos
• Rivas Zorggroep, met Niels Bron, Niels Zillig en Robin Schaap

Hoofdprijs

Zij strijden op 16 november tijdens de Dag van de Gastvrijheid in het Beatrixgebouw te Utrecht voor de felbegeerde titel en de hoofdprijs van € 5.000,-. Het beste dessert wint ‘De Gouden Dessertlepel’ en de geldprijs van € 1.000,-.

email this page