Ook deze afdelingen en poliklinieken van het Flevoziekenhuis, en enkele van onze zorgpartners, bieden u graag een 'kijkje achter de schermen' van hun dagelijks werk. Bij de ruimte/stand op de informatiemarkt kunt u zelf testjes verrichten, onderzoeken laten doen en zien, horen of bespreken welke gezondheidsinformatie zij u bieden.
  • Borstkankerzorg
    Welk team staat er klaar voor patiënten met borstkanker (chirurgie, oncologie, plastische chirurgie)?

• Cardiologie
    Wilt u uw bloeddruk laten meten of uw bloedsuiker laten bepalen? U krijgt hier ook tips voor een gezonde levensstijl.

• DeNieuweBibliotheek
    Komt te weten hoe je laaggeletterden herkent en hoe ook u kunt helpen om mensen te leren lezen en schrijven.

• Dialysecentrum
    Hoe hoog is uw bloeddruk? Wat is uw ijzerwaarde (“bloedarmoede”)? Hoe werkt dialyseren?

• Flevobaby’s
    Verkoop zelfgemaakte producten (o.a. Uggs) voor een goed doel: kansarme moeders/ouders voorzien van kleding en benodigdheden voor het eerste jaar van de baby.

• Google fiets
    Fiets virtueel naar ieder willekeurige bestemming op aarde. Senior-Live laat u kennismaken met deze ervaring, bedacht in Zweden.

• HR
    (Flexibel) werken en groeien als verpleegkundige in het Flevoziekenhuis? Maak kennis met onze actieve verpleegkundige staf.

• Hygiëne en infectiepreventie
    Hoe schoon zijn uw gewassen handen? Doe de handhygiëne test.

• Interne geneeskunde
    Hoe voelt het om ‘kwetsbare’ oudere te zijn met stramme ledematen, minder zicht of evenwicht. Probeer het zelf! Of doe een quiz: waar zitten welke organen in je lijf. Laat ook even uw bloeddruk meten en/of uw bloedsuiker prikken.

• Kindergeneeskunde & Neonatologie
    Kinderen kunnen zelf hun knuffel of pop onderzoeken en ‘dokter-dingen’ oefenen. Misschien krijg je wel een doktersdiploma! De CliniClowns komen even langs en je ziet wat je kunt verwachten als je naar het ziekenhuis moet (boekjes, foto’s).

• Laboratorium bloedafname
    Wilt u zelf eens ervaren hoe het is om in een arm te prikken? En: alles wat u wilt weten over het analyseren van uw bloed.

• Medische techniek
    Heeft u zelf een bloeddrukmeter of ander medisch apparaat in huis? Laat deze dan controleren door de mensen van Medische techniek. Ook: demonstratie van onze test- en meetapparatuur.

• Montris Kinderopvang
    Zelf knutselen voor kinderen.

• Neurologie
    Meer weten over hoofdpijn of over tintelingen in handen of voeten? Weet wat u moet doen bij plotselinge uitval van spierkracht in mond of armen. Bekijk je brein van binnen!

• Parkhuys Almere
    Maak kennis met een selectie aan activiteiten voor (ex) kankerpatiënten via workshops Open atelier, Mandela of Crea.

• Plastische chirurgie
    Wilt u zelf eens hechten op oefenmateriaal? En meet zelf de kracht in uw handen!

• Preall
    Thuis in geboortezorg: het startpunt voor als u zwanger bent, waarin eerste lijn verloskundigen en kraamzorg samen werken met de kraamprofessionals uit het Flevoziekenhuis.

• Radiologie
    “Brengt u in beeld!” Hoe werken onze apparaten? Doe de kinderquiz!

• Radiotherapie (AMC)
    Wat is radiotherapie? Informatie over bestralingen en werkzaamheden en over de diverse opleidingen die daarvoor nodig zijn.

Logo AMC Radiotherapie
  • Schoonmaak
    Wist u dat het ziekenhuis ook zonder liters sop hygiënisch schoon is? Hoe werkt dat? Doe de quiz en doe mee aan de wedstrijd ‘Vloeren wissen met obstakels’.

• Streutker Huidtherapie
    Wat biedt huidtherapie? Laat uw benen controleren op spataderen.

• Transferverpleegkundigen
    Wat zijn de mogelijkheden als u na een ziekenhuisopname (tijdelijk) niet naar huis kunt gaan?

• Vegro thuiszorg
    Voor al uw zorghulpmiddelen.

• Verlieskunde
    Hoe gaat ú om met het verlies van een naaste of uw baan? “Verdergaan door even stil te staan”.

• Verloskunde & Gynaecologie
    Alle informatie over gynaecologische klachten en behandelingen of de zorg rondom zwangerschap en geboorte.

• Ziekenhuisapotheek
    Werken in de ziekenhuisapotheek is meer dan medicijnen uitzoeken en controleren. Denk aan het gereedmaken van cytostatica of parenterale voeding.