Hoe kunt u een rondleiding volgen?

U kunt zich inschrijven bij de rondleidingen-tafel en ontvangt daar een sticker van de gewenste rondleiding/tijdstip. Dit is ook het startpunt van alle rondleidingen.


Apotheek de Brug

(1 x per uur, max. 6 personen, duur: 30-45 minuten)
Wat doet een apotheek bij het uitgeven van mijn geneesmiddelen? Welke veiligheidsstappen zijn ingebouwd? Een robot als opslagkast?
wistudat02

Dialysecentrum (2x per uur, max. 6 personen, duur: 10-15 minuten)
Dagelijks maken tientallen mensen gebruik van nierfunctie vervangende therapieën. Kijk mee hoe dialyse in zijn werk gaat in een dialysekamer.

Laboratorium (2x per uur, max. 5 personen, duur: 15 minuten)
Jaarlijkse verzorgt het laboratorium ca. 1 miljoen bepalingen. U krijgt zicht op het proces wat afgenomen bloed (gemiddeld 350x per dag) doormaakt en kunt u zelf prikken in een (nep)arm.  

Montris kinderopvang (1x per uur, max. 4 ouder(paren), duur: 30 minuten)
Voor patiënten en bezoekers is flexibele en incidentele opvang voor kinderen (0-4 jaar) mogelijk. Laat u rondleiden bij kinderdagverblijf De Regenboog.

Mortuarium (2x per uur, max. 10 personen, duur: 15-30 minuten)
Een rondleiding langs de koelcellen, de ontvangstkamer en de obductie- /verzorgingskamer en wasruimte geeft u een beeld wat er na een overlijden gebeurt.


Operatiekamer en Centrale Sterilisatie Afdeling CSA
(2x per uur, max. 10 personen, duur: 30-45 minuten)
Een operatie kan niet plaatsvinden zonder steriele instrumenten en operatienetten. De gesloten afdeling CSA verzorgt de desinfectie, sterilisatie en voorbereiding
wistudat03
hiervan. Verder bezoekt u een operatiekamer met uitleg over anesthesie, kijkoperaties, chirurgische en orthopedische ingrepen.

Radiologie (1x per uur, max. 10 personen, duur: 30 minuten)
Een niet alledaags kijkje in de wondere wereld van de CT-scan, MRI-scan, interventiekamer, doorlichtingsonderzoek, echografie, bucky kamer en mammografie.


Radiotherapie AMC
(2x per uur, max. 30 personen, duur: 45-60 minuten)
Bezichtiging en uitleg over de CT-scanner en bekijken van een bestralingstoestel in de bunker, inclusief uitleg over wat radiotherapie is en wat straling doet.
wistudat06
Revalidatie Almere (De Trappenberg, Fysiotherapie en Flevoburen) (1x per uur, max. 15 personen, duur: 45-60 minuten)
Kom bij ons ervaren hoe revalidatiebehandeling na hersenletsel, amputatie, hartproblemen of handklachten verloopt. Inclusief een bezoek aan het zwembad (8x12 meter) en de revalidatieafdeling.

Skillslab (1x per uur, max. 8 personen, duur: 30 minuten)
Een demonstratie door studenten over hoe studenten en medewerkers van het ziekenhuis hun vakbekwaamheden aanleren en op peil houden.

Staaroperatie bij polikliniek Oogheelkunde (om 13.00 uur, max. 12 personen, duur: nvt)
Tijdens de rondleiding krijgt u informatie over welke stappen u doorloopt voor, tijdens en na een staaroperatie. We laten u zien wat er bij een staaroperatie gebeurt.

Verloskamer (2x per uur, max. 10 personen, duur: 15 minuten)
Jaarlijks bevallen ongeveer 2.000 dames bij ons op afdeling Verloskunde. Graag laten we u een verloskamer en een kraamsuite zien.
Pin It