Onvervulde kinderwens

Wie zwanger wil worden, hoopt natuurlijk dat dit snel gebeurt. De meeste vrouwen raken binnen één of twee jaar in verwachting. Maar soms laat een zwangerschap langer op zich wachten. Als zwanger worden niet lukt, brengt dit onzekerheid en verdriet met zich mee.

Afdeling

U kunt hiervoor terecht bij

Meer over

Daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk in beeld te brengen:

  • waarom u nog niet zwanger bent;
  • hoe groot uw kans is op een spontane zwangerschap;
  • of en hoe u kunt worden behandeld.

Symptomen

U heeft een kinderwens en:

  • het lukt niet om binnen een jaar zwanger te worden;
  • uw menstruatiecyclus is onregelmatig of de menstruatie blijft helemaal uit;
  • u heeft pijn in de onderbuik (bijvoorbeeld door endometriose).

Onderzoeken

Als zwanger worden niet lukt dan is de eerste stap meestal dat we bij u en uw partner een oriënterend fertiliteitsonderzoek (OFO) uitvoeren. Hiermee proberen wij een indruk te krijgen van de spontane kans op zwangerschap. Afhankelijk van de uitslag van deze test, kunnen er andere onderzoeken plaatsvinden. 

Behandelingen

Als alle onderzoeken zijn afgerond, heeft u uiteraard weer een afspraak bij de arts. Deze bespreekt met u de uitslagen en - indien dit duidelijk is - de oorzaak van de ongewenste kinderloosheid. Daarna wordt er een behandelplan opgesteld.

Contact

De Fertiliteitspoli is telefonisch bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur en tussen 13.00 en 16.00 uur, via 036 868 95 44. U kunt dan alleen bellen om een afspraak te maken.
Voor alle medische vragen kunt u bellen tijdens het verpleegkundig spreekuur van 13:00 uur tot 13:45 uur, naar 036 868 95 45.