Antrale follikelmeting (echo)

Bij twijfel over de eicelvoorraad (ofwel ovariële reserve) kan op de 2e of 3e dag van uw menstruatie een inwendige echo worden afgesproken. Op dit moment in de cyclus is goed te zien hoeveel eicellen er zich in de eierstokken bevinden.

Afdeling

U kunt hiervoor terecht bij

Meer over

Een laag aantal eicellen kan consequenties hebben voor de toekomstige behandeling en soms is het nodig om eerder met behandeling te starten. In een enkel geval is er geen behandeling meer mogelijk. Na de echo wordt altijd ook hormonaal bloedonderzoek gedaan. Hoge hormoonwaarden (FSH) kunnen ook wijzen op een lagere eicelvoorraad.

Onderzoek

Bij inwendige echoscopie doet u uw onderbroek uit. U gaat in de beensteunen liggen of op een onderzoekbank met de billen iets omhoog. De arts brengt een dunne echokop in de vagina. Inwendige echoscopie doet meestal geen pijn, tenzij u al klachten hebt. Bij een inwendige echo is het het beste als de blaas leeg is.

Contact

De Fertiliteitspoli is telefonisch bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur en tussen 13.00 en 16.00 uur, via 036 868 95 44. U kunt dan alleen bellen om een afspraak te maken.
Voor alle medische vragen kunt u bellen tijdens het verpleegkundig spreekuur van 13:00 uur tot 13:45 uur, naar 036 868 95 45.