nieuws

Gratis verwenweek voor borstkankerpatiënten
13 juni 2019 09:46Gratis verwenweek voor borstkankerpatiënten

De stichting Samen Varen organiseert een gratis verwenweek voor vrouwen met of herstelle ...

Financieel plan bij kanker - online platform
25 mrt 2019 13:47Financieel plan bij kanker - online platform

Mensen met kanker leven niet alleen in onzekerheid over hun gezondheid, maar hebben ook  ...

Clinic Kanker, Chronische ziekte en Werk
13 mrt 2019 10:35Clinic Kanker, Chronische ziekte en Werk

Eén op de drie mensen krijgt te maken met kanker. Kent of bent u een werkgever of casem ...

Buddygroep voor borstkankerpatiënten
13 mrt 2019 09:29Buddygroep voor borstkankerpatiënten

Na de diagnose borstkanker zit je in een rollercoaster van emoties. Toch wil je doorgaan ...

Twitter Flevoziekenhuis

Facebook Flevoziekenhuis

LinkedIn Flevoziekenhuis

borstkankerzorg

Welkom op de website over borstkankerzorg in het Flevoziekenhuis. Wanneer u via de huisarts een verwijzing heeft gekregen voor de Mammapoli, kunt u binnen twee dagen bij ons terecht. U meldt zich aan bij de polikliniek Chirurgie op de begane grond (route 51, bekijk de route) en u wordt vervolgens gezien door de verpleegkundig specialist mammacare, op de afdeling Radiologie. Na het onderzoek krijgt u ofwel meteen de uitslag ofwel een vervolgafspraak.
Wilt u meer weten over de symptomen van borstkanker en de verschillende onderzoeken? Kijk dan bij het tabblad Heb ik borstkanker?

Gespecialiseerd
Onze afdeling bestaat uit verschillende disciplines zoals oncologisch chirurgen, plastisch chirurgen, oncoloog-internisten, radiologen, radiotherapeuten, pathologen, nucleair geneeskundigen, een psycholoog, een seksuoloog, een klinisch geneticus, verpleegkundig specialisten, een mammacareverpleegkundige, fysiotherapeuten en maatschappelijk werk. We hebben ons allemaal gespecialiseerd in borstkankerzorg en werken daarin samen als één team. Wanneer u meer wilt weten over borstkanker en mogelijke behandelingen, bekijk dan het tabblad Kenniscentrum.

Nalezen
Heeft u in een gesprek met de chirurg de diagnose borstkanker gekregen, dan komt er ineens veel op u af. Op deze website kunt u extra informatie vinden over hoe onze borstkankerzorg is geregeld. Zo kunt u alles wat u is verteld nog eens rustig thuis nalezen. U vindt de informatie onder het tabblad Voor patiënten.

Luisteren, vertrouwen en betrokkenheid
Ons team bestaat uit een zeer bevlogen groep specialisten waarbij patiëntgerichte borstkankerzorg voorop staat. Luisteren, vertrouwen en betrokkenheid staan bij ons voorop. Voor de eerste gesprekken bij de chirurg en de verpleegkundig specialist of mammacareverpleegkundige plannen wij ruim de tijd. Wilt u ons beter leren kennen en alles over ons ziekenhuis te weten komen? Bekijk dan het tabblad Het ziekenhuis.

Samenwerking met AMC
Het Flevoziekenhuis en het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam hebben sinds 2009 een sterke verbinding op het gebied van chirurgie, traumatologie en radiotherapie. Wij werken nauw samen als zorgpartners voor kankerpatiënten in Almere en omgeving. Ongeveer de helft van onze chirurgen werken zowel in het Flevoziekenhuis als in het AMC, op een specifiek chirurgisch vakgebied.

Borstkankerzorg is binnen deze samenwerking een belangrijk speerpunt. Ons mammacareteam maakt gebruik van de hoogwaardige faciliteiten van het academische ziekenhuis en daarnaast worden patiënten met borstkanker uit de regio Amsterdam voor een belangrijk deel in Almere geopereerd. In het Flevoziekenhuis is bovendien het radiotherapeutisch centrum van het AMC gevestigd. Patiënten uit Almere en omgeving kunnen in Almere worden bestraald en hoeven niet meer heen en weer te reizen tussen Almere en Amsterdam.

B roze lintje 2018 def Mammacare ontvangt ook in 2018 roze lintje BVN

Het Flevoziekenhuis en het AMC voldoen aan alle criteria van de Monitor Borstkankerzorg. Het mammacareteam ontvangt daarom in 2018 voor de 8e achtereenvolgende keer het roze lintje van de BorstkankerVereniging Nederland (BVN). Het lintje is geen medisch keurmerk maar een indicatie voor patiëntgerichte borstkankerzorg volgens het perspectief van BVN.

De Monitor Borstkankerzorg laat zien hoe de zorg in ziekenhuizen is georganiseerd. Het biedt feitelijke ziekenhuisinformatie in combinatie met patiëntervaringen. Patiënten kunnen zo online de borstkankerzorg van ziekenhuizen vergelijken. Meer informatie over onze borstkankerzorg vindt u op monitorborstkankerzorg.nl/nl/flevoziekenhuis.