nieuws

Roze lintje voor Mammapoli Flevoziekenhuis
06 juli 2017 08:55Roze lintje voor Mammapoli Flevoziekenhuis

Nederland (BVN). De borstkankerzorg van de Mammapoli voldoet aan álle normen, verplicht ...

Mammapoli gebruikt Borstkanker keuzehulp om nog be...
02 mrt 2017 10:51Mammapoli gebruikt Borstkanker keuzehulp om nog beter samen met de patiënt te kiezen

Patiënten met borstkanker willen graag samen met hun arts een weloverwogen behandelkeuz ...

Nieuwe oncologisch chirurg: Gwen Diepenhorst
22 nov 2016 14:29Nieuwe oncologisch chirurg: Gwen Diepenhorst

Gwen Diepenhorst is in september gestart als oncologisch chirurg in het Flevoziekenhuis. ...

Flevoziekenhuis continueert Roze lintje BVN en bie...
07 nov 2016 10:49Flevoziekenhuis continueert Roze lintje BVN en biedt ‘Beste zorg’ borstkanker volgens CZ  (2)

Het Flevoziekenhuis en het AMC voldoen voor het zesde achtereenvolgende jaar aan de crit ...

Twitter Flevoziekenhuis

Facebook Flevoziekenhuis

LinkedIn Flevoziekenhuis

borstkankerzorg

Welkom op de website over borstkankerzorg in het Flevoziekenhuis. Wanneer u via de huisarts een verwijzing heeft gekregen voor de Mammapoli, kunt u binnen twee dagen bij ons terecht. U meldt zich aan bij de polikliniek Chirurgie op de begane grond (route 51, bekijk de route) en u wordt vervolgens gezien door de verpleegkundig specialist mammacare, op de afdeling Radiologie. Na het onderzoek krijgt u ofwel meteen de uitslag ofwel een vervolgafspraak.
Wilt u meer weten over de symptomen van borstkanker en de verschillende onderzoeken? Kijk dan bij het tabblad Heb ik borstkanker?

Gespecialiseerd
Onze afdeling bestaat uit verschillende disciplines zoals oncologisch chirurgen, plastisch chirurgen, oncoloog-internisten, radiologen, radiotherapeuten, pathologen, nucleair geneeskundigen, een psycholoog, een seksuoloog, een klinisch geneticus, verpleegkundig specialisten, een mammacareverpleegkundige, fysiotherapeuten en maatschappelijk werk. We hebben ons allemaal gespecialiseerd in borstkankerzorg en werken daarin samen als één team. Wanneer u meer wilt weten over borstkanker en mogelijke behandelingen, bekijk dan het tabblad Kenniscentrum.

Nalezen
Heeft u in een gesprek met de chirurg de diagnose borstkanker gekregen, dan komt er ineens veel op u af. Op deze website kunt u extra informatie vinden over hoe onze borstkankerzorg is geregeld. Zo kunt u alles wat u is verteld nog eens rustig thuis nalezen. U vindt de informatie onder het tabblad Voor patiënten.

Luisteren, vertrouwen en betrokkenheid
Ons team bestaat uit een zeer bevlogen groep specialisten waarbij patiëntgerichte borstkankerzorg voorop staat. Luisteren, vertrouwen en betrokkenheid staan bij ons voorop. Voor de eerste gesprekken bij de chirurg en de verpleegkundig specialist of mammacareverpleegkundige plannen wij ruim de tijd. Wilt u ons beter leren kennen en alles over ons ziekenhuis te weten komen? Bekijk dan het tabblad Het ziekenhuis.

Samenwerking met AMC
Het Flevoziekenhuis en het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam hebben sinds 2009 een sterke verbinding op het gebied van chirurgie, traumatologie en radiotherapie. Wij werken nauw samen als zorgpartners voor kankerpatiënten in Almere en omgeving. Ongeveer de helft van onze chirurgen werken zowel in het Flevoziekenhuis als in het AMC, op een specifiek chirurgisch vakgebied.

Borstkankerzorg is binnen deze samenwerking een belangrijk speerpunt. Ons mammacareteam maakt gebruik van de hoogwaardige faciliteiten van het academische ziekenhuis en daarnaast worden patiënten met borstkanker uit de regio Amsterdam voor een belangrijk deel in Almere geopereerd. In het Flevoziekenhuis is bovendien het radiotherapeutisch centrum van het AMC gevestigd. Patiënten uit Almere en omgeving kunnen in Almere worden bestraald en hoeven niet meer heen en weer te reizen tussen Almere en Amsterdam.

pink ribbon roze lintje Mammacare krijgt weer roze lintje BVN

Het Flevoziekenhuis en het AMC voldoen aan alle 14 criteria van de Monitor Borstkankerzorg. Het mammacareteam ontvangt daarom in 2017 voor het 7e achtereenvolgende jaar het roze lintje van de BorstkankerVereniging Nederland (BVN).

De Monitor Borstkankerzorg laat zien hoe de zorg in ziekenhuizen is georganiseerd. Het biedt feitelijke ziekenhuisinformatie in combinatie met patiëntervaringen. Patiënten kunnen zo online de borstkankerzorg van ziekenhuizen vergelijken. Meer informatie vindt u op www.monitorborstkankerzorg.nl.