Mensen met kanker leven niet alleen in onzekerheid over hun gezondheid, maar hebben ook veel zorgen over de gevolgen van hun ziekte voor hun financiële situatie. Ze hebben veel vragen hierover. Er zijn vaak al goede antwoorden op, maar op het moment van ziek zijn ligt de focus van de omgeving (artsen, ziekenhuizen, werk) op de behandeling. Dat er daarnaast financiële problemen kunnen ontstaan, is een realiteit, maar er is weinig aandacht voor. Het online platform 'Financieel plan bij kanker' vult die leemte op: het is één loket met onafhankelijke adviseurs voor een goed financieel plan bij kanker.

financieel plan bij kanker
Op de website worden vragen beantwoord van particulieren en van ondernemers, hun financiële situatie kan immers heel verschillend zijn. Een voorbeeld van een vraag die veel voorkomt bij particulieren, is: ‘Is mijn pensioenvoorziening nog toereikend nu ik niet of minder werk?’ Een voorbeeld van een vraag die leeft bij ondernemers, is: ‘Ik kan tijdens mijn behandeling geen opdrachten aannemen als zzp’er. Wat betekent dit financieel voor mij?’ Het is een groeiend platform. Als vragen van mensen met kanker er nog niet bij staan, kunnen ze die doorsturen. Het platform wordt zo een uitgebreid platform over kanker en de financiële gevolgen.

Het platform www.financieelplanbijkanker.nl is een initiatief van Re-turn. Re-turn begeleidt mensen met kanker bij re-integratie tijdens en na de behandeling en ondersteunen werkgevers bij het omgaan met medewerkers met kanker. de organisatie heeft in heel Nederland vakkundige re-integratiecoaches, en werkt samen met arbeidsdeskundigen en gespecialiseerde bedrijfsartsen. Het platform is een samenwerking met Pro Deo en Structura-groep. Zij bieden hun diensten aan via het platform. Zij geven uitsluitend advies en verkopen geen financiële producten.
Pin It