Sinds 2011 heeft het Flevoziekenhuis een speciaal ICD-centrum geopend voor patiënten in Flevoland en ’t Gooi. Patiënten die in aanmerking komen voor een ICD (Implanteerbare Cardioverter Defibrillator) of patiënten die al een ICD hebben zijn van harte welkom in het ICD-centrum van het Flevoziekenhuis.

Wat is een ICD eigenlijk en hoe werkt het?

Een ICD is een ingenieus hulpmiddel voor mensen met een hartritmestoornis.
Hoe het werkt, wat je kunt verwachten van de operatie en nazorg, zie je in dit filmpje:


ICD informatiedag in het Flevoziekenhuis

Jaarlijks bent u van harte welkom tijdens een informatiemiddag voor ICD-dragers en hun partners. Tijdens een interactieve middag met presentaties en ruime mogelijkheden om vragen te stellen aan het ICD-team bespreken we met u actuele onderwerpen en andere issues waar vaak vragen over zijn. De afgelopen jaren konden ongeveer 170 ICD-dragers en hun partners met elkaar en het ICD-team van gedachten wisselen. De aankondiging vindt tijdig plaats in de agenda.

De presentaties en quiz die tijdens de 5e ICD-dag op 29 oktober 2016 plaatsvond, zij hier na te lezen: pdf Introductie (999 KB) door N. Bijsterveld (cardioloog), pdf Behandeling van hartritmestoornissen (642 KB) door W. Jansen (cardioloog, elektrofysioloog), een patiëntenverhaal, pdf de quiz met uitslagen (4.15 MB) en pdf Uw vraag, ons antwoord (538 KB) door H. Uiterwaal (ICD technicus).

U kunt de presentaties van de ICD-dag van zaterdag 26 september 2015 nalezen: N. Bijsterveld (cardioloog), W. Jansen (cardioloog-elektrofysioloog), Mikael Kortz (cardioloog) en H. Uiterwaal (ICD technicus).

Wij helpen u graag

Het ICD-centrum verzorgt ICD-implantaties en poliklinische controles, en alle overige benodigde nazorg en begeleiding die het hebben van een ICD met zich meebrengt. Hiervoor is een gespecialiseerd ICD-team van cardiologen, technici en verpleegkundigen beschikbaar.

Het ICD-centrum is gerealiseerd door een samenwerkingsverband tussen het Flevoziekenhuis, Tergooi en het AMC. Daarmee is de zorg voor ICD-patienten in de regio Flevoland en ’t Gooi gegarandeerd en geoptimaliseerd.

24/7 bereikbaarheid

Het speciale ICD-team van het Flevoziekenhuis is 24 uur per dag bereikbaar voor de ICD-patiënten uit Flevoland en ’t Gooi. Patiënten met een ICD worden direct doorverbonden met een van de medewerkers van het ICD-team.

Het ICD-team

icdteam
Vlnr: N. Huisman (ICD-verpleegkundige), R. Sinselemijer (cardio-technicus), W.P.J. Jansen (ICD-cardioloog),
H. Hop (ICD-technicus), R.A.M Kortz (ICD-cardioloog), H. Uiterwaal (ICD-technicus),
dr. N.R. Bijsterveld (ICD-cardioloog), J. Winter (ICD-verpleegkundige) en A. Pesman (ICD-technicus)

Dit ervaren ICD-team staat voor u klaar om u vanuit een brede kennis en expertise te behandelen.

Erkenning

Het Flevoziekenhuis heeft in mei 2012 een bijzondere erkenning gekregen van de Nederlandse Vereniging van Cardiologie (NVVC) als zelfstandig ICD- centrum in Flevoland en ‘t Gooi.

Afspraak maken

Het ICD-team is voor iedereen toegankelijk uit Flevoland en ‘t Gooi. Als u bij ons voor poliklinische controles een afspraak wilt maken, krijgt u ook een afspraak met een cardioloog zodat het ICD-team een volledig dossier van u heeft.

Een afspraak maken kan op werkdagen van 8.30 – 17.00 uur. Het ICD-centrum is bereikbaar via de polikliniek Cardiologie van het Flevoziekenhuis: 036 - 868 87 19.

Het ICD-centrum Flevoziekenhuis is gerealiseerd in samenwerking met:

tergooi logo-amc

Meer lezen?