Wat is huidtherapie?

Een huidtherapeut is iemand die mensen behandelt met een zieke en/of beschadigde huid. Het doel van de behandeling is het opheffen, verminderen of voorkomen van een stoornis of beperking als gevolg van een huidaandoening. Voorbeelden hiervan zijn littekens, acne, overbeharing, brandwonden of oedeem. Naast het behandelen van een huidaandoening kan een huidtherapeut een bijdrage leveren aan de voor- en nabehandeling bij een operatie. De geboden zorg bestaat hoofdzakelijk uit aanvullende zorg.

oedeemtherapie
Met de aanvullende zorg is de huid- en oedeemtherapeut intensief bezig met het zoveel mogelijk verbeteren van de kwaliteit van leven van de patiënt. Belangrijk is dat de patiënt zich goed voelt en zelf inspraak heeft in het behandelplan.

Praktijk voor Huid en Oedeemtherapie Flevoland

Onze Praktijk voor Huid en Oedeemtherapie Flevoland is al sinds 2002 gevestigd in het Flevoziekenhuis. Wij werken in het ziekenhuis samen met verschillende disciplines, zoals Dermatologie, Plastische Chirurgie, Oncologie, Chirurgie. Onze praktijk is onder andere gespecialiseerd in oedeemtherapie. Daarnaast meten wij borstprotheses, elastische kousen en therapeutische bh’s aan op onze polikliniek.
De huidtherapeuten werken op verwijzing van uw huisarts.

Workshops en cursussen

Naast behandelen organiseren wij, in samenwerking met de afdeling Oncologie, diverse workshops en cursussen zoals ‘Goed verzorgd beter gevoel’ en ‘Zelfmanagement Lymfoedeem’.
De workshop ‘Goed verzorgd beter gevoel’ is een workshop bedoeld voor kankerpatiënten die de uiterlijke veranderingen hebben ondergaan die bij het hebben van deze ziekte kunnen optreden. Tijdens deze ochtend geven wij adviezen hoe hier mee om te gaan.
De cursus ‘Zelfmanagement lymfoedeem’ leert u hoe u met lymfoedeem om kunt gaan en wat u zelf aan lymfoedeem kunt doen.

Bereikbaarheid

U vindt het informatiecentrum van Streutker in de binnenstraat van het Flevoziekenhuis, schuin tegenover de wachtruimte van Radiologie. Voor het maken van een afspraak of het krijgen van advies kunt u langslopen op maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 uur. U kunt ook mailen naar: info@uwhuidonzezorg.nl

De praktijk van Streutker vindt u in de Schoutstraat 126, Almere. Tel. 036 - 760 13 05.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.uwhuidonzezorg.nl