Traumachirurgie
Algemene chirurgie

dijkman

“Zorg ervoor dat de patiënt zich gehoord en veilig bij je voelt”

“Ik volgde mijn opleiding tot traumachirurg in het AMC in Amsterdam. Daarna kwam de vraag: waar wil ik werken? Toen deze baan voorbij kwam dacht ik: dit is mijn kans. Almere wordt de vierde stad van Nederland, en het Flevoziekenhuis is nog steeds het enige ziekenhuis in de stad. Hier valt veel werk te verzetten. Het is een prachtig, mooi, groot, perifeer opleidingsziekenhuis.

Ik zoek graag naar de beste oplossing voor de patiënt, in alles. Wat maakt een patiënt allemaal mee als hij of zij hier op de Spoedpost komt? Kan de patiënt zijn auto dichtbij parkeren, wordt hij of zij snel gezien? Is er voortgang en vooral, met welk gevoel gaat de patiënt naar huis? De patiënt verwacht dat de zorg goed is. Het verschil zit hem in de beleving. Een positieve ervaring telt. Zijn patiënten tevreden, dan komen ze later graag terug in ons het ziekenhuis.

De vakgroep Chirurgie werkt intensief samen met de chirurgen van Amsterdam UMC. Ik ben zelf voor 20% gedetacheerd in Amsterdam UMC/locatie AMC. Een van mijn motto’s is: je moet niet zelf het wiel willen uitvinden en er dan na een tijdje achterkomen dat het vierkant is en niet rolt. Er is veel uitwisseling van kennis en kunde, en ook van patiënten. Deze unieke samenwerking geeft kwaliteit aan de chirurgische behandeling.”

Opleiding en werkervaring

  • Opleiding tot chirurg, Maastricht Universitair Medisch Centrum en Catharina Ziekenhuis (Eindhoven)
  • Opleiding tot Traumachirurg, Amsterdam UMC/locatie AMC

Werkzaam in het Flevoziekenhuis sinds en Amsterdam UMC (locatie AMC)

2009

Specialisaties

  • Traumachirurgie
  • Algemene chirurgie
Waardeer mij op zorgkaartnederland.nl
Waardeer het Flevoziekenhuis op zorgkaartnederland.nl