Oncologische en
laparoscopische chirurgie

diepenhorst

“Het individu voorop”

“Het chirurgische vak beoefen ik met veel plezier, mede door de veelzijdigheid van het vak. Het is een resultaatgericht specialisme waarin theoretische kennis vaak net zo belangrijk is als de praktische uitvoering. Het is ook een dynamisch vak, waarin je voortdurend moet schakelen. Binnen deze chirurgische setting vind ik het een mooie uitdaging om juist in moeilijke tijden samen met de patiënt tot een behandelplan te komen wat bij hem of haar past.

Mijn specifieke aandachtsgebied is de oncologische zorg. Dit aandachtsgebied in het bijzonder biedt ruimte om maatwerk te kunnen leveren. Een oncologische behandeling behelst namelijk vaak meer dan een operatie alleen. Afhankelijk van het ziektebeeld worden daarbij diverse therapieën aangeboden, zoals radiotherapie, chemotherapie, immunotherapie en/of hormonale therapie. Door middel van heldere uitleg over de behandelopties en het bespreken van persoonlijke wensen probeer ik samen met mijn patiënt tot een passend behandelplan te komen.

Ook vind ik het belangrijk om op de hoogte te blijven van recente wetenschappelijke ontwikkelingen en van vernieuwingen in behandelmogelijkheden. Waar mogelijk pas ik deze ook toe bij mijn patiënten. Zo gebruik ik bij sparende operaties voor borstkanker zogenaamde oncoplastische technieken, waarbij een zo gunstig mogelijk cosmetisch effect wordt nagestreefd. Ook pas ik waar mogelijk minimaal invasieve (laparoscopische) operatietechnieken toe, bijvoorbeeld bij liesbreukoperaties. Niet alleen de medisch-inhoudelijke aspecten van het vak zijn voor mij als zorgverlener belangrijk. Het Flevoziekenhuis biedt mij een zeer prettige werksfeer met een gemotiveerd, multidisciplinair team. Zowel de alliantie met het AMC als de opleidingssetting zorgt ervoor dat ik als zorgverlener scherp en up-to-date kan blijven en ook zorg kan bieden bij complexe problematiek.”

Opleiding en werkervaring

  • 2004 - 2009 Promotieonderzoek: Experimentele Chirurgie, AMC (Amsterdam) en Sanquin afdeling Immunopathologie (Amsterdam)
  • 2009 - 2015 Opleiding Heelkunde: VUmc (Amsterdam) en Westfriesgasthuis (Hoorn)
  • 2015 - 2016 Chef de Clinique: Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Alkmaar

Werkzaam in het Flevoziekenhuis en het AMC

Sinds september 2016

Specialisaties

  • oncologische en laparoscopische chirurgie
Waardeer mij op zorgkaartnederland.nl
Waardeer het Flevoziekenhuis op zorgkaartnederland.nl