Leesvoor

Vaatchirurg

lensvelt

“Het beste van twee werelden”

“Voor mij was de keuze voor de vaatchirurgie al vroeg in mijn opleiding duidelijk. Het mooie van de vaatchirurgie vind ik dat het nog steeds volop in ontwikkeling is. De vaatchirurgie zoals we die tegenwoordig kennen, lijkt in niets meer op de vaatchirurgie van vroeger.
Als jonge, moderne vaatchirurg ben ik uitgebreid endovasculair opgeleid. De nieuwe minimaal invasieve (endovasculaire) technieken zijn dan ook mijn passie. Ik hoop binnen het Flevoziekenhuis de toepassing van deze technieken uit te kunnen gaan bouwen. Vooral de gecombineerde ingrepen van chirurgie met bijvoorbeeld een dotterbehandeling (hybride ingreep) en een goede samenwerking met de interventieradiologie betekenen voor de patiënt het beste van twee werelden.”

Ik ben zowel in het AMC als het Flevoziekenhuis werkzaam. Voor mij als chirurg betekent ook dit het beste van twee werelden, maar ook voor patiënten. Daarom wil ik de samenwerking tussen beide klinieken verder verbeteren. Zo krijgt iedere patiënt de zorg die hij of zij nodig heeft, maar behoudt wel de eigen specialist.”

Opleiding
Geneeskunde: Radboud Universiteit te Nijmegen
Heelkunde: Radboud UMC te Nijmegen
Vaatchirurgie: Rijnstate ziekenhuis te Arnhem
Gepromoveerd op ‘Endovascular treatment for occlusive disease of the SFA’ in het UMCG te Groningen
Fellow Vaatchirurgie in Amphia ziekenhuis te Breda
Fellow Vaatchirurgie in AMC te Amsterdam

Specialisaties

  • Vaatchirurgie, arterieel en veneus
  • Shuntchirurgie, niertransplantaties

Werkzaam in het Flevoziekenhuis
Sinds augustus 2016

Waardeer mij op zorgkaartnederland.nl
Waardeer het Flevoziekenhuis op zorgkaartnederland.nl