darmkankerzorg

Welkom op de website over darmkankerzorg in het Flevoziekenhuis. Op deze website kunt u extra informatie vinden over hoe onze darmkankerzorg geregeld is.

Verdenking van darmkanker?
Uw huisarts heeft u verwezen naar het Flevoziekenhuis voor onderzoek (coloscopie) vanwege verdenking van darmkanker. Of bij u of uw naaste is darmkanker geconstateerd. Dan kunt u alles over darmkankerzorg op deze website van het Flevoziekenhuis te weten komen.

Het kan ook zijn dat u een ‘positieve’ uitslag heeft gekregen na deelname aan het bevolkingsonderzoek darmkanker. Ook dan kunt u in het Coloncentrum van het Flevoziekenhuis terecht voor een coloscopie. U leest hier alles over onder het tabblad (Bevolkings)onderzoek, Heb ik darmkanker? en Kenniscentrum.

Luisteren, vertrouwen en betrokkenheid
Ons team bestaat uit een zeer bevlogen groep specialisten waarbij patiëntgerichte darmkankerzorg voorop staat. Luisteren, vertrouwen en betrokkenheid staan bij ons voorop. Voor de eerste gesprekken bij de medisch specialist en de gespecialiseerd verpleegkundige of verpleegkundig specialist plannen wij ruim de tijd.

Nalezen
Mocht u de diagnose darmkanker gekregen hebben, komt er ineens veel op u af. Op deze website kunt u extra informatie vinden over hoe onze darmkankerzorg is geregeld. Zo kunt u alles wat u is verteld nog eens rustig nalezen. U vindt de informatie onder het tabblad: Voor de patiënt.

Intensieve begeleiding
Ter voorbereiding, gedurende en na uw behandeling wordt u intensief begeleid door een van de coloncare verpleegkundigen.

Behandeling op maat
Het multidisciplinaire team van het Flevoziekenhuis heeft zeer veel expertise en ervaring met darmkanker of een voorstadia daarvan. Jaarlijks wordt een groot aantal patiënten met deze vorm van kanker behandeld, en dit aantal groeit elk jaar.
Wilt u ons beter leren kennen en alles over ons ziekenhuis te weten komen? Bekijk dan het tabblad Het ziekenhuis.

Samenwerking met AMC
logo amcDarmkanker is binnen onze samenwerking met het Academisch Medisch Centrum (Amsterdam) een belangrijk speerpunt. Sinds 2009 heeft het Flevoziekenhuis een sterke verbinding op het gebied van chirurgie, traumatologie en radiotherapie. Wij werken nauw samen als zorgpartners voor kankerpatiënten in Almere en omgeving. Ongeveer de helft van onze chirurgen werken zowel in het Flevoziekenhuis als in het AMC, op een specifiek chirurgisch vakgebied.

U kunt dus in het Flevoziekenhuis terecht voor alles wat met darmkanker te maken heeft; van diagnose en behandeling, tot operatie en radiotherapie.

Meer weten over hoe het traject verloopt als bij u darmkanker wordt geconstateerd? Het team van artsen en verpleegkundigen heeft voor u een filmpje samengesteld, zodat u een beeld krijgt wat u kunt verwachten.


Folders