De praktijk werkt samen met verschillende disciplines van het Flevoziekenhuis, zoals Dermatologie, Plastische chirurgie, Oncologie, Chirurgie en de Spataderkliniek. Daarnaast werkt de praktijk op verwijzing van de huisarts. De praktijk is aanwezig op maandag t/m vrijdag van 8.00 - 17.00 uur. Op maandag- en donderdagavond zijn extra spreekuren.

huidtherapie

Huidtherapeut

Een huidtherapeut behandelt mensen met een zieke en/of beschadigde huid. Zij doet dit op verwijzing van een huisarts of specialist. Het doel van de behandeling is het opheffen, verminderen of voorkomen van een stoornis of beperking als gevolg van een huidaandoening. Voorbeelden hiervan zijn littekens, acne, overbeharing, brandwonden of oedeem. Naast het behandelen van een huidaandoening kan een huidtherapeut ook zorg dragen voor de voor- en nabehandeling bij een operatie.

De praktijk is onder meer gespecialiseerd in oedeemtherapie. Ook meet zij borstprotheses, elastische kousen en therapeutische bh’s aan.

Aanvullend

De geboden zorg is hoofdzakelijk aanvullende zorg. Daarbij is de therapeut intensief bezig met het verbeteren van de kwaliteit van leven van de patiënt. Het is belangrijk dat de patiënt zich goed voelt en zelf ook inspraak heeft in het behandelplan.

Workshops en cursussen

Naast deze behandelingen organiseren de praktijk samen met de afdeling Oncologie diverse workshops en cursussen, zoals ‘Goed verzorgd, beter gevoel’ en ‘Zelfmanagement Lymfoedeem’.
De workshop ‘Goed verzorgd, beter gevoel’ is bedoeld voor kankerpatiënten die als gevolg van deze ziekte uiterlijke veranderingen hebben ondergaan. Tijdens deze ochtend krijgt u adviezen hoe u hiermee om kunt gaan.
De cursus ‘Zelfmanagement lymfoedeem’ leert u hoe u met lymfoedeem kunt omgaan en wat u zelf aan lymfoedeem kunt doen.

Welkom

U vindt het informatiecentrum van Streutker in de binnenstraat van het Flevoziekenhuis. Volg vanaf de hoofdingang route 72. Bekijk de route.
Voor het maken van een afspraak of het krijgen van advies kunt u langslopen op maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 uur. U kunt ook mailen naar: info@uwhuidonzezorg.nl

De praktijk van Streutker vindt u in de Schoutstraat 126, Almere. Tel. 036 - 760 13 05.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.uwhuidonzezorg.nl