Dermatoloog

Zeegelaar

“Interesse voor alle aspecten van de donkere huid”

“Ik heb geneeskunde gestudeerd aan de universiteit van Amsterdam en behaalde mijn artsendiploma in 1990. Daarna deed ik de opleiding tot dermatoloog in het Academisch Medisch Centrum (AMC) te Amsterdam. Tijdens mijn opleiding verbleef ik ook enkele maanden in Suriname. Ik heb daar veel ervaring opgedaan met de donkere huid. Tijdens mijn opleiding maar ook de jaren daarna, heb ik veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar wondgenezing in de tropen. Ik ben nog steeds als staflid verbonden aan de polikliniek Huidziekten van het AMC, subafdeling Tropische Dermatologie.

In 2008 ben ik gepromoveerd bij de universiteit van Amsterdam op het onderwerp “Some aspects of Tropical ulcerating diseases”. Naast mijn ervaring met tropische huidziekten gaat mijn interesse uit naar alle aspecten van de donkere huid.

Ik werk sinds 1999 in het Flevoziekenhuis. Sinds april 2005 worden in het Flevoziekenhuis dermatologen opgeleid. Ik ben perifeer opleider. We verzorgen de opleiding in samenwerking met het AMC.”

Lees hier een interview met Jim Zeegelaar

Specialisatie

Tropische huid en donkere huid

Werkzaam in het Flevoziekenhuis

Sinds 1999

Waardeer mij op Zorgkaart Nederland
Waardeer het Flevoziekenhuis op Zorgkaart Nederland