In het Zorgverlenersportaal (ZVP) van het Flevoziekenhuis vindt u laboratoriumuitslagen, radiologieverslagen en microbiologie-uitslagen van uw patiënten. In de media heeft u mogelijk vernomen dat de leverancier van het portaal, de firma Meddex, failliet is verklaard. Gelukkig kunnen wij u melden dat alle activiteiten m.b.t. het portaal zijn overgenomen door de firma Enovation, waardoor het voortbestaan van het ZVP in ieder geval voor een jaar gegarandeerd is.

Uitslagen via ZVP vanwege AVG

Het verzoek is om lab- en radiologie-uitslagen bij voorkeur via dit portaal op te vragen, dit vanwege de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Is het ZVP door omstandigheden niet beschikbaar, dan is het alternatief om de uitslagen telefonisch op te vragen, mits u een toestemmingsverklaring kunt overleggen van de betrokken patiënt.

Toegang

Het ZVP is beschikbaar via Medicom. Wij zien dat nog niet alle huisartsen gebruikmaken van het Zorgverlenersportaal, daarom hierbij de pdf handleiding (328 KB) voor het gebruik van het portaal.
Voor Zorggroep Almere en de meeste vrijgevestigde huisartsenpraktijken geldt dat nieuwe huisartsen direct een account krijgen en daarmee ook toegang hebben tot het zorgverlenersportaal.

Huisartsen van de Zorggroep kunnen met vragen over toegang tot en gebruik van het portaal contact opnemen met de afdeling Applicatiebeheer van Zorggroep Almere.
Vrijgevestigde huisartsen kunnen contact opnemen met Olaf Grimbergen, senior applicatiebeheerder van het Zorgverlenersportaal bij het Flevoziekenhuis. Olaf is bereikbaar via ogrimbergen@flevoziekenhuis.nl of tel. 036-868 9356.
Pin It