Sinds kort vindt u op de website van de Mammapoli het filmpje ‘Mastopathie’, met informatie over pijnklachten van de borst(en). Het is een veel voorkomende klacht, waarmee veel (jonge) patiënten op het spreekuur komen. Bij onderzoek, middels mammografie en echografie, worden vrijwel nooit afwijkingen gevonden. De medewerkers van de Mammapoli vinden het belangrijk dat patiënten goede informatie krijgen bij en over deze klachten. Er is bij hen namelijk vaak veel angst voor borstkanker terwijl mastopathie/mastodynie daar niets mee te maken hebben.

Wij verzoeken u dan ook om uw patiënten te attenderen op de film, die te vinden is op: www.flevoziekenhuis.nl/heb-ik-borstkanker/goedaardige-afwijkingen

Daarnaast is op de website een folder over Mastopathie (F391) beschikbaar: www.flevoziekenhuis.nl/patientenfolders-download/chirurgie/2952-mastopathie/file