Het Flevoziekenhuis start per 1 maart 2019 met het aanbieden van bariatrische zorg. We hebben hierover overeenstemming bereikt met de curator van de MC IJsselmeerziekenhuizen, waar de bariatrische zorg tot het faillissement werd aangeboden. Het betekent dat deze belangrijke zorg behouden blijft in de regio.

De complete zorg – van de intake tot aan de operatie en nacontroles – wordt vanuit het Flevoziekenhuis voortgezet. De poliklinische (na)zorg wordt in eerste instantie aangeboden vanuit de huidige locaties in Lelystad, Harderwijk, Zwolle en Almere. We starten met de concrete voorbereiding van de uitvoering van bariatrische operaties bij patiënten die nu op de wachtlijst staan van MC IJsselmeerziekenhuizen.

Team

De bariatrische zorg wordt grotendeels uitgevoerd door de 6 leden van het bariatrisch kernteam van MC Zuiderzee, dat besloten heeft de overstap te maken naar het Flevoziekenhuis. Wij zijn blij dat dit zeer deskundige en gemotiveerde team bij ons komt werken, onder leiding van de chirurgen Ruben Schouten en Stef Smeets. Ook chirurg Maarten Boom is onderdeel van het bariatrisch team. Het Flevoziekenhuis kan voor deze zorg goede faciliteiten aanbieden, zoals nieuwe, geavanceerde operatiekamers, een goed toegeruste intensive care en de samenwerking met veel andere aanwezige specialismen. Daarmee zijn de randvoorwaarden voor het verlenen van uitstekende bariatrische zorg optimaal ingevuld.

ZorgDomein

Natuurlijk willen wij ook graag in samenwerking met u de bariatrische zorg voor patiënten uit Almere verzorgen. Het Flevoziekenhuis is voornemens om in de loop van 2019 een nascholing bariatrie te organiseren.
Zoals u weet is een belangrijk criterium om in aanmerking te komen voor een bariatrische operatie dat de patiënt een BMI heeft die hoger is dan 40, of een BMI van 35 met comorbiditeiten. Mocht u een patiënt hebben tussen de 18 en 65 jaar, die mogelijk in aanmerking komt, dan kunt u hem/haar verwijzen via ZorgDomein, onderdeel heelkunde-obesitas.

Bij mensen met een relatief goede gezondheid en juiste indicatie kan een operatie boven de 65 jaar worden overwogen. U kunt deze mogelijkheid overleggen met het bariatrisch team.
We vertrouwen erop u voor dit moment voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u het bariatrisch team mailen via bariatrie@flevoziekenhuis.nl of bellen naar 036 - 868 9334.
  
  
Pin It