Om u goed voor te bereiden op de revalidatie volgt hieronder nog wat praktische informatie over de revalidatie.

Wat kunt u mee nemen?

  • Medicatie voor noodgevallen, zoals inhalatiemedicatie voor het geval dat u deze extra moet gebruiken tijdens de training.
  • Gemakkelijk zittende kleding.  
  • Wij verzoeken u in het revalidatiecentrum geen deodorantspray te gebruiken (een roller of stick is toegestaan) en geen parfum of aftershave. Sommige mensen zijn hier overgevoelig voor.

Faciliteiten van de afdeling fysiotherapie

  • Het revalidatiecentrum beschikt over kleedkamers en douches. Ook zijn kluisjes aanwezig voor uw persoonlijke eigendommen.
  • Als u met een scoot mobiel komt, kunt u deze achterlaten in de wachtkamer op de begane grond.
  • Het Flevoziekenhuis beschikt over diverse parkeervoorzieningen (betaald parkeren). U kunt parkeerontheffing aanvragen bij de afdeling Fysiotherapie van het Flevoziekenhuis. Toekenning geschiedt op basis van beschikbaarheid. Plaatsing voor de revalidatie geeft hiermee geen garantie op een parkeerplek. U kunt zich bij de afdelingsassistent in het kantoortje op de begane grond aanmelden hiervoor, of bellen: 036 - 868 88 14 (bij voorkeur tussen 8.30 en 12.30 uur).  

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de revalidatie krijgt u nuttige informatie over uw longziekte in de vorm van voorlichtingsbijeenkomsten. Het is de bedoeling dat u uw partner of een ander betrokken persoon mee neemt bij deze bijeenkomsten. De longziekte kan namelijk ook impact hebben op een partner. Bovendien horen/onthouden twee mensen meer dan één. De bijeenkomsten worden gehouden op de eerste etage van het revalidatiecentrum. U kunt op deze dagen plaats nemen in de wachtkamer op de eerste etage. Op andere dagen kunt u gewoon in de wachtkamer op de begane grond plaats nemen.

Tot slot nog ...

  • Indien u verhinderd bent, laat het ons dan weten, via: 036 - 868 88 14 Indien u zonder bericht twee weken afwezig bent geweest, zullen wij contact met u opnemen om afspraken te maken over het vervolg of eventuele beëindiging van de revalidatie.
  • Verzuimde trainingsdagen kunnen niet worden ingehaald.
  • Wij raden u aan zelf uw (eventuele) afspraken bij de diëtist en/of maatschappelijk werker in de gaten te houden en zelf contact op te nemen met deze behandelaars indien een (geplande) afspraak is verzuimd.      
  • Aan het begin van uw revalidatie heeft u bij de fysiotherapie een aantal testen gedaan, waaronder een looptest. Deze testen worden aan het eind van de revalidatie herhaald om uw trainingsresultaten te beoordelen. Tevens krijgt u een eindgesprek om te beoordelen waar u het beste een eventuele vervolgtraining kunt volgen.