Leesvoor

fysiotherapeuten

Als u tijdens een ziekenhuisopname problemen met bewegen heeft of krijgt, vraagt de arts de fysiotherapeut bij u aan bed te komen. De fysiotherapeut is gespecialiseerd in het bewegen van de mens.

De problemen in het bewegen:

  • doen zich voor in spieren, botten of gewrichten
  • worden veroorzaakt door afwijkingen in het zenuwstelsel, het hart en/of de longen
  • kunnen zijn ontstaan na een grote operatie

Op de afdeling Revalidatie Almere werken 11 fysiotherapeuten. Zij hebben ieder hun eigen, specifieke opleiding en ervaring.
De fysiotherapeuten behandelen patiënten tijdens hun verblijf in het ziekenhuis. Voor bepaalde groepen patiënten is ook behandeling mogelijk op de polikliniek Revalidatie van het Flevoziekenhuis.

Tijdens opname: fysiotherapie aan uw bed

Als u tijdens uw opname in het ziekenhuis hulp nodig heeft bij het bewegen, komt de fysiotherapeut bij u langs. De fysiotherapeut werkt samen met u aan uw herstel. Dat kan gaan om het trainen van uw kracht, coördinatie of uithoudingsvermogen. Als u moeite heeft met dagelijkse bezigheden zoals traplopen, traint de fysiotherapeut deze met u. U kunt naar huis zodra dat veilig en verantwoord is.

De fysiotherapeut werkt samen met uw arts(en) en andere zorgverleners. Zo geven wij u de best mogelijke fysiotherapeutische behandeling.

Als u thuis nog fysiotherapie nodig heeft, informeren wij u over een fysiotherapeut in een praktijk of gezondheidscentrum bij u in de buurt. Zonodig informeren wij de fysiotherapeut over de te volgen behandeling.

Samenwerking in Revalidatie Almere

Revalidatie Almere is een samenwerking tussen Zorggroep Almere, Merem en het Flevoziekenhuis. In Revalidatie Almere werken verschillende experts op gebied van complexe revalidatie  intensief samen in één centrum. Ieder brengt zijn eigen deskundigheid in op dit gebied. Daarnaast biedt het centrum moderne faciliteiten als een therapie bad en een sportzaal.

Als u uw vorm van revalidatie niet kunt vinden op deze webpagina’s, kijkt u dan bij Revalidatie.