Vrouwen kunnen met allerlei klachten en problemen bij de gynaecoloog terecht. Vaak zijn deze klachten hinderlijk, zoals bij ongewild urineverlies of overmatig bloedverlies. Op dit deel van de website vindt u informatie over verschillende soorten klachten en mogelijke behandelingen waarmee u bij de gynaecoloog terecht kunt. Ook vindt u een opsomming van verschillende onderzoeken en behandelingen.

gynaecologie02
Op de polikliniek gynaecologie wordt u gezien door een gynaecoloog of een arts die in opleiding is tot gynaecoloog. Deze werkt onder supervisie van de gynaecoloog. Samen bespreken zij uw ziektegegevens. Soms wordt u eerst door een co-assistent gezien. Deze is in opleiding tot arts.

Op de polikliniek gynaecologie probeert men uw klachten zo snel mogelijk in kaart te brengen. Meer informatie over pdf eerste bezoek aan de gynaecoloog .

Elke onderzoekskamer beschikt over een echo-apparaat. Meer informatie over Echoscopie in de gynaecologie. Met echoscopisch onderzoek is het mogelijk de baarmoeder en eierstokken af te beelden.

Afhankelijk van uw klachten is soms aanvullend onderzoek noodzakelijk, zoals bloedonderzoek of een kijkoperatie in de baarmoeder of de buikholte.

Behandeling van uw klachten is afhankelijk van de soort klacht en de bevindingen bij het onderzoek. Soms zal een operatie noodzakelijk zijn, maar veel gynaecologische klachten kunnen op een andere wijze, bijvoorbeeld met behulp van medicijnen, verholpen worden.

Aarzel niet om vragen te stellen als u iets niet begrijpt. Neem ook gerust uw partner of goede vriendin mee naar het spreekuur.