Ongewenst urineverlies

Veel vrouwen, van jong tot oud, hebben last van ongewenst urineverlies (of incontinentie). Het kan gaan om een paar druppels urine tot het niet meer kunnen ophouden van de hele plas. Het is een klacht waar je niet zo gemakkelijk over praat. Veel vrouwen weten ook niet dat er iets aan te doen is. Ze blijven er vaak lang mee rondlopen.

Heeft u last van ongewenst urineverlies? U kunt er mogelijk iets aan doen. De Incontinentiepolikliniek Almere biedt alle deskundige hulp onder één dak.

Een speciale polikliniek

Flevoziekenhuis en Zorggroep Almere hebben medewerkers met veel kennis over incontinentie. Ze hebben jarenlange ervaring in de begeleiding van vrouwen met deze klacht. De deskundigen werken samen in de Incontinentiepolikliniek Almere. De polikliniek is te vinden in het Flevoziekenhuis.

Wie zijn wij? Het behandelteam

Gynaecologen

gerards
dr. F.A. Gerards
doorenmaalen
M. van Doorenmaalen

 

 

Arts-assistent

mameren
F.A. van Mameren
   

Fysiotherapeuten

bekedam-2
D. Bekedam
roberts
M. Roberts
 

Continentieverpleegkundigen

hooijenSusette Hooijen richardsMarleen Richards  

Sexuologe

boer-de
M. de Boer
   

 

De leden van het behandelteam brengen hun kennis en ervaring samen in dit team. Het team brengt uw klachten in kaart en bespreekt met u de behandeling die het beste past bij u en uw probleem.

Op één dag

U heeft op één dag de eerste gesprekken en onderzoeken die nodig zijn. De afspraken worden zo goed mogelijk op elkaar afgestemd. De medewerkers van het team ontvangen u in een prettige sfeer met veel persoonlijke aandacht.

Verwijzing

Voor een behandeling op de Incontinentiepolikliniek moet u eerst een afspraak maken bij de huisarts. Deze verwijst u naar een gespecialiseerde fysiotherapeut, de bekkenfysiotherapeut.
De bekkenfysiotherapeut is de deskundige op het gebied van de bekkenbodemspieren. Bij Zorggroep Almere werken meerdere fysiotherapeuten. Mogelijk zijn uw klachten dan al verholpen.
Helpt de behandeling van de bekkenfysiotherapeut niet voldoende, dan kan zij u verwijzen naar de Incontinentiepolikliniek. U kunt zelf een afspraak maken.

Voorbereiding

U kunt zich thuis voorbereiden op de gesprekken en onderzoeken. De folders geven alle benodigde informatie:

Als u een afspraak maakt via mijnFlevoziekenhuis.nl, het online afsprakensysteem van het Flevoziekenhuis, krijgt u met de afspraak de informatie en vragenlijsten digitaal toegestuurd.

Bezoekdag

U heeft op één dag meerdere gesprekken en onderzoeken. Meld u bij de polikliniek Gynaecologie in het hoofdgebouw. Vergeet niet de ingevulde formulieren mee te nemen.
Als eerste heeft u een gesprek met de incontinentieverpleegkundige. Dit is een intakegesprek. De verpleegkundige neemt de vragenlijst en de urinelijsten met u door. U zet samen op een rij wat precies uw klachten zijn.
Na dit intakegesprek heeft u een afspraak bij de gynaecoloog (vrouwenarts). De arts neemt met u de voorgeschiedenis van uw klacht door en doet een gynaecologisch onderzoek. U kunt zich op dit gesprek voorbereiden. Lees daarvoor de informatie.
De bekkenfysiotherapeut doet een onderzoek van de bekkenbodemspieren. Dit onderzoek heet pdf Biofeedback .
Het kan zijn u tussen de afspraken door even moet wachten. Onze excuses daarvoor.
Neem als u dat wilt iets te lezen mee.

Behandelplan

Het behandelteam bespreekt in de week na uw bezoek aan de polikliniek de resultaten van de onderzoeken. De artsen, fysiotherapeut, seksuologe en verpleegkundige stellen een behandelplan op.

Tweede afspraak

Na een week heeft u een tweede afspraak bij de gynaecoloog. Deze neemt het behandelplan dat het team voorstelt met u door. U spreekt samen af wat er verder gaat gebeuren.

Een afspraak maken

U kunt een afspraak maken via mijnFlevoziekenhuis.nl. Met de afspraak krijgt u alle benodigde informatie en vragenlijsten digitaal toegezonden. U kunt ook bellen met de polikliniek gynaecologie, telefoon 036 - 868 87 00. De polikliniek is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 - 17.00 uur. Zegt u er dan duidelijk bij dat u een afspraak wilt maken voor de Incontinentiepolikliniek. U krijgt de informatie dan per post toegestuurd.