U vindt de polikliniek Gynaecologie op de tweede etage van het ziekenhuis. Volg vanaf de hoofdingang route 25. Bekijk de route.

De gynaecoloog zal u vragen naar uw medische voorgeschiedenis, dus is het goed om hier vooraf al even over na te denken. Het gaat hierbij met name om operaties of andere aandoeningen aan baarmoeder, eierstokken, vagina of blaas. Maar ook andere buikoperaties kunnen belangrijk zijn.

Verder zijn vroegere bevallingen en eventuele complicaties tijdens of na de bevalling belangrijk om te weten.
Suikerziekte, bepaalde aandoeningen van het zenuwstelsel en het gebruik van medicijnen staan meestal in de verwijsbrief van de huisarts, maar het is fijn als u de namen van de medicijnen zelf ook weet.

Bij het gynaecologisch onderzoek zal vooral gelet worden op een eventuele verzakking, een vergroting van de baarmoeder (bijvoorbeeld door vleesbomen) of een vergrote eierstok.
Hiervoor zal ook vaak een vaginale echo door de gynaecoloog gedaan worden. Door deze inwendige echo kunnen baarmoeder en eierstokken beter beoordeeld worden.

De gynaecoloog zal ook beoordelen of er (dezelfde dag) een urodynamisch onderzoek link nodig is, waarbij met name de blaasfunctie verder getest kan worden om zo een optimaal voorstel voor behandeling te kunnen geven.

Meestal komt u een week later terug bij de gynaecoloog om het behandeladvies te bespreken.