De Hematologie-afdeling van het Flevoziekenhuis biedt optimale zorg voor patiënten met ziekten van het bloed, het beenmerg, de lymfeklieren en het afweersysteem.
Het Flevoziekenhuis is gespecialiseerd in de behandeling van de diverse vormen van bloedarmoede en andere goedaardige bloedcelafwijkingen, maar ook van leukemie, lymfeklierkanker, beenmergkanker en de voorstadia daarvan. Voor minder voorkomende ziekten, zoals acute leukemieen en bepaalde aggressieve lymfomen, wordt nauw samengewerkt met het AMC in Amsterdam. Een van onze specialisten werkt deels in het AMC en kan daardoor goed de patiënten begeleiden, die naar het AMC gaan of juist bij ons terugkomen. Regelmatige zijn er gezamenlijke patientbesprekingen, waarbij de beste diagnostiek en behandeling voor die specifieke situatie wordt vastgesteld.

Persoonlijke begeleiding tijdens uw behandeling

Bij de behandeling van bloed-, beenmerg – en lymfeklierziekten komt veel kijken. Iedereen die ermee te maken heeft, weet dat niets ‘standaard’ is en dat er verschillende zorgverleners bij betrokken zijn. Voor u, als patiënt of naaste, is het belangrijk om het gevoel te hebben dat u in goede handen bent, dat u zich veilig voelt. Dat er sprake is van kundige en ervaren specialisten en dat u goed begeleid wordt bij de beslissingen die u moet nemen. U heeft het liefst een vaste dokter, maar ook een team dat zo nodig naadloos voor elkaar waarneemt. Ook is het prettig wanneer de diverse afspraken voor u gecoördineerd worden en dat alles volgens afspraak verloopt. Case managers begeleiden u tijdens de behandeling, zorgen dat de planning goed verloopt en zijn tijdens het hele traject voor u bereikbaar als er vragen of problemen zijn.

Behandeling van hematologische aandoeningen op hoog niveau

Omdat wij onze zorg aanbieden in samenwerking met het AMC te Amsterdam, kunt u van ons hematologische zorg op hoog niveau verwachten. Een deel van onze specialisten zijn zowel in het Flevoziekenhuis als in het AMC werkzaam, hierdoor is er een goede communicatie tussen de verschillende dokters en ziekenhuizen die betrokken zijn bij uw behandeling. U kunt bij ons en het AMC terecht voor alle fases van uw behandeltraject: diagnosestelling, acute zorg, chronische zorg, nazorg, of controle na eerdere behandelingen. Tegelijk maken we er veel werk van om uw huisarts goed en regelmatig op de hoogte te houden. amc logo

Wat als mijn behandeling niet in het Flevoziekenhuis kan plaatsvinden?

Voor de behandeling van andere of zeldzamere vormen van hematologische ziekten werken we nauw samen met onze academische partners.

  
Pin It