Internist/hematoloog
zaane
“Topzorg met een persoonlijk karakter”

“Al op jonge leeftijd was ik ervan overtuigd dat ik arts wilde worden. Later heeft mijn passie zich toegespitst tot de interne geneeskunde en de hematologie in het bijzonder. De hematologie omvat een breed scala aan goedaardige en kwaadaardige aandoeningen van bloed, beenmerg en lymfklieren. De hematologie is continu in ontwikkeling en de behandelmogelijkheden breiden zich razendsnel uit. Op veel gebieden komen nieuwe geneesmiddelen beschikbaar en er wordt gestreefd om zo veel mogelijk patiënten in studieverband te behandelen om nieuwe inzichten te verkrijgen. Het is ontzettend mooi om hier een steentje aan bij te kunnen dragen en patiënten een optimale behandeling te kunnen bieden.
Het Flevoziekenhuis en het AMC werken intensief samen op het gebied van de hematologie. Juist deze samenwerking heeft ervoor gezorgd dat de hematologie in het Flevoziekenhuis uitbreidt en ik als derde internist-hematoloog aangenomen kon worden. Voor steeds meer behandelingen kunnen patiënten in het Flevoziekenhuis terecht. Waar aanvullende expertise nodig is, komt het AMC in beeld. Naast het begeleiden van patiënten op de polikliniek, begeleid ik de zaalartsen op de verpleegafdeling Oncologie/Hematologie. Zo bieden we patiënten tijdens het verblijf zoveel mogelijk continuïteit van zorg. Dit alles natuurlijk in nauw overleg met de eigen hoofdbehandelaar.

Als arts hecht ik veel belang aan goede uitleg aan patiënt en familie. Openheid en effectieve communicatie staan voor mij aan de basis van een goede arts-patiënt relatie. Hierbij probeer ik uit te gaan van ‘shared decision making’. Dat staat voor samen tot een adequaat behandelplan komen, of soms juist bewust afzien van een eventuele behandeling. Ook als er geen behandeling meer mogelijk is, is goede communicatie over hoe het levenseinde eruit moet komen te zien essentieel. Het intensieve karakter van de hematologische zorg maakt dat er meestal genoeg ruimte is om dergelijke onderwerpen bespreekbaar te maken. Maar natuurlijk hoop ik dat wij met goede zorg zoveel mogelijk patiënten kunnen genezen.”

Specialisatie(s)
  • Hematologie, m.n. de maligne hematologie en intensieve hematologische zorg
Werkzaam in het Flevoziekenhuis

Sinds 2018

Opleiding en ervaring
  • Opleiding tot internist en specialisatie hematologie, Slotervaartziekenhuis, OLVG Oost en AMC
  • Chef de clinique, afdeling Hematologie, AMC (februari – juni 2018)
Promotie

2010: ‘Hormones, haemostasis, And the Risk of Thrombosis’, promotieonderzoek naar de invloed van hormonen op het bloedstollingssysteem en het risico op trombose

Waardeer mij op Zorgkaart Nederland
Waardeer het Flevoziekenhuis op Zorgkaart Nederland