Junior/medior testcoördinator
Functioneel applicatiebeheerder
Trainee zorgcontroll

Ben jij ambitieus, energiek, gestructureerd, communicatief sterk en op zoek naar een uitdagende baan binnen de ICT? Net afgestudeerd of ervaren?­­­­­­­­­­­­­­­­­

Binnen de afdeling Informatisering & Automatisering is een vacature ontstaan voor de functie: 

junior/medior testcoördinator (m/v)
36 uur per week (100%) 

De afdeling:
Op de afdeling I&A werken op dit moment rond de 30 mensen, die met elkaar verantwoordelijk zijn voor alle ICT in het ziekenhuis. Van grote administratieve SAP gebaseerde systemen voor het maken en registreren van afspraken, medische dossiervorming tot webapplicaties voor het inroosteren van het medisch personeel. Van aparte applicaties voor gespecialiseerde functies tot zeer kritische, real-time systemen zoals die van de hartbewaking en de ICU. De afdeling bestaat uit 4 teams: Systeem- en Netwerkbeheer, ICT Vernieuwing, Centraal Applicatie Beheer en de ICT Helpdesk. Binnen het team ICT Vernieuwing zijn wij op zoek naar een testcoördinator. 

Eén van de doelstellingen in het nieuwe meerjarenbeleid van het Flevoziekenhuis is in de komende 5 jaar een Digitaal Ziekenhuis te worden. Daarom zijn we de komende jaren met een aantal uitdagende projecten bezig waaronder uitbreidingen op het EPD, vervanging van applicaties op gebied van medicatie en radiologie, mobility in de kliniek, maar ook op het gebied van bedrijfsvoering is er volop beweging. Daarnaast zijn er continu upgrades van diverse bestaande applicaties. 

De functie:
Als testcoördinator ben je de spin in het web rondom de kwaliteit van deze vernieuwingen. Je werkt nauw samen met de projectmanagers en beheerders van zowel de ICT afdeling als daarbuiten waardoor je onder andere in staat bent continue het belang van kwaliteit te benadrukken en de brug te vormen tussen project en productie. 
 
De testcoördinator is verantwoordelijk voor het testproces in het ziekenhuis. Je regelt testers en enthousiasmeert ze om goed te testen. Je organiseert werkplek en testapparatuur en creëert samen met de testers een bibliotheek aan testscripts, die daarna onder jouw verantwoordelijkheid staat. Je stemt met de belanghebbenden af welke testen uitgevoerd gaan worden en hoeveel tijd daarvoor genomen moet worden. Aan de hand van risicoanalyses identificeer jij met hen de risico’s zodat jij voldoende input hebt voor het testplan. Op basis van de testresultaten, die je ook zelf kan reproduceren indien nodig, stel je een auditeerbare rapportage op basis waarvan een besluit genomen wordt om al of niet in productie te gaan. De testcoördinator is in staat om tegelijkertijd meerdere testtrajecten te coördineren. 

Je hebt de volgende taken en verantwoordelijkheden:

 • Verantwoordelijk voor de planning en organisatie van alle testactiviteiten.
 • Opstellen van testplannen en auditeerbare testrapporten.
 • Het applicatielandschap overzien, en de onderlinge afhankelijkheden snappen.
 • De belangrijkste applicaties zelf in kunnen gaan en testresultaten kunnen reproduceren indien nodig. Je kent de werking van de applicaties nadat ze een keer bij je langs zijn geweest.
 • Aansturen van het testproces.
 • Functioneel aansturen van testers tijdens het testproces.
 • Verantwoordelijk voor de rapportage over de kwaliteit van de geteste software.
 • Het onderhouden van contact met projectmanagers, applicatiebeheerders, applicatie eigenaar en de leverancier van de software tijdens het testproces.

Het profiel:
Wij vragen van jou:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Analytisch denkvermogen en gestructureerde werkaanpak
 • Kennis van test methodieken zoals bijvoorbeeld TMAP
 • Ervaring in gebruikersacceptatietesten
 • Ervaring met best practices Prince2, BISL, ASL en ITIL

Verder ben je

 • Goed in het structureren en plannen van werkzaamheden van jezelf maar ook van je omgeving.
 • Je signaleert tijdig wijzigingen en weet hier ook oplossingen voor aan te dragen om tot een gezamenlijk resultaat te komen.
 • Je bent kwaliteitsgericht, oplettend, nauwkeurig, stressbestendig, besluitvaardig en hebt sterk ontwikkelde communicatieve en sociale vaardigheden.
 • Je weet het belang van testen goed uit te dragen, zodat voldoende testers en tijd georganiseerd wordt om kwaliteit van levering op een hoger peil te krijgen.

  Wij bieden:
  De arbeidsvoorwaarden waaronder de salariëring zijn volgens CAO ziekenhuizen, conform FWG 55. Inschaling vindt plaats op basis van werkervaring met een maximum van € 3.917,-- op fulltime basis. Aanstelling vindt in eerste instantie plaats voor de duur van één jaar, met zicht op verlenging bij goed functioneren.

  Belangstelling?
  Hasselhof verzorgt de selectie voor het Flevoziekenhuis. Voor nadere informatie over de vacature kun je telefonisch contact opnemen met Ralf Piepers 0346 586000 / 06 349 49 399 of per mail ralfpiepers@haselhoff.nl.

  Solliciteren?
  Graag ontvangen wij een motivatiebrief waarin je beschrijft:

  • Waarom jij de juiste persoon voor de functie bent;
  • Wat jij gaat toevoegen;
  • Waarom jij denkt dat jij bij het Flevoziekenhuis past.

  Wij zien je brief en CV graag voor sollicitatie graag voor 28 september 2019 tegemoet via onderstaande link onder vermelding van vacaturenummer 2019-185.  

  Een assessment, het navragen van referenties en het overleggen van een “Verklaring omtrent het Gedrag” (VOG) maken/maakt onderdeel uit van de aanstellingsprocedure.

  Flevoziekenhuis brengt topzorg dichtbij 

  Het Flevoziekenhuis is hét ziekenhuis voor Almere en Flevoland. Wij verzorgen een breed aanbod van uitstekende specialistische ziekenhuiszorg, inclusief de bijbehorende voorzieningen. Wij brengen topzorg dichtbij; in ons ziekenhuis en in uitstekende samenwerking met Amsterdam UMC  en onze eerstelijns partners. Samen met onze patiënten en partners streven wij naar optimale gezondheidswinst en kwaliteit van leven. Patiënten en familie ontvangen wij vriendelijk en gastvrij in een helende omgeving. Wij zijn betrouwbaar, betrokken, flexibel en samenwerkend. In ons ziekenhuis leiden wij de artsen, verpleegkundigen en ondersteuners van de toekomst met passie op.  

  Door het versturen van het sollicitatieformulier ga je ermee akkoord dat jouw persoonsgegevens worden verwerkt door het Flevoziekenhuis en worden opgenomen in onze database.

  Je hebt ook rechten ten aanzien van jouw gegevens. Graag verwijzen wij je naar het privacy statement.