IC verpleegkundige

Ben jij straks de verpleegkundige spil binnen onze patiëntenzorg?

Voor de Intensive Care zijn wij op zoek naar:

IC verpleegkundige
32-36 uur per week (88,89-100%)

De afdeling:
De ICU is qua organisatie een gesloten afdeling in de zin dat alle zorg uitsluitend en alleen in handen is van de eigen intensivisten, arts-assistenten en ICU-verpleegkundigen. De dagelijkse leiding is in handen van de intensivist-voorzitter van de vakgroep en de bedrijfsleider ICU. Onze ICU is veelzijdig waarbij NIV, CCVH(D), Plasmaferese o.a. ingezet worden en waarbij naast het Reanimatieteam, men zich ook inzet als Consulterend IC verpleegkundige en Spoed Interventie Team.

De functie:
Als IC verpleegkundige in het Flevoziekenhuis ben je verantwoordelijk voor de totale zorg van de aan jou toevertrouwde patiënten. En dat alles vanzelfsprekend binnen de kaders van verpleegplan, zorgpaden en richtlijnen. Je coördineert de (complexe) zorg van een groep patiënten of het totale zorgproces van de afdeling. Je levert een actieve bijdrage aan de professionaliteit en kwaliteit van zorg van het team en jouzelf. Het resultaat van jouw werk is dat de patiënt tijdig en professioneel de zorg ontvangt die aansluit bij de behoefte.

Bekijk ook eens dit filmpje. (de link werkt het beste via Chrome)

 Het profiel:
Wij vragen van jou:

 • Je hebt bij voorkeur een afgerond hbov-diploma met een afgeronde opleiding tot IC verpleegkundige;
 • Je vakkennis is actueel en je houdt je deskundigheid op peil;
 • Je bent vaardig in schriftelijke en mondelinge communicatie naar patiënten en naar andere zorgprofessonials, waaronder medisch specialisten;
 • Je luistert, bent vasthoudend en tactvol in de samenwerking met collega’s;
 • Je bent accuraat, alert, ordelijk en je hebt gevoel voor hygiëne;
 • Je bent resultaatgericht en hebt daarbij oog voor de kwaliteit van zorg en je sluit aan bij wat de patiënt wil en/of nodig heeft;
 • Je denkt in oplossingen en kansen;
 • Je bent integer en betrouwbaar;
 • Je kunt een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van klinisch redeneren en EBP op de afdeling en weet collega’s daarbij te ondersteunen.

Wij bieden:
De arbeidsvoorwaarden waaronder de salariëring zijn volgens CAO ziekenhuizen, conform FWG 55.
Inschaling vindt plaats op basis van werkervaring. Daarnaast biedt het Flevoziekenhuis een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.

Kom je bij ons werken, dan ontvang je een cadeaubon en een persoonlijk opleidingsbudget (volledig vrij te besteden) als je één jaar in dienst bent. Wil je hierover meer weten, neem dan contact op met de bedrijfsleider of teamleider.

Belangstelling?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ine Zijlstra, bedrijfsleider EVR IC a.i., bereikbaar op 036 – 868 9632, of Ineke Wolf, teamleider IC bereikbaar op 036 - 868 9993.

Bij interesse ben je natuurlijk van harte welkom om een dagje mee te lopen, zodat je een goede indruk krijgt van het werk en het team.

Solliciteren?
Graag ontvangen wij een motivatiebrief waarin je beschrijft:

 • Waarom jij de juiste persoon voor de functie bent;
 • Wat jij gaat toevoegen;
 • Waarom jij denkt dat jij bij het Flevoziekenhuis past.

Wij zien je brief en CV graag tegemoet via onderstaande link "solliciteer" onder vermelding van vacaturenummer 2018-406.

Een assessment, het navragen van referenties en het overleggen van een "Verklaring omtrent het Gedrag" (VOG) maken onderdeel uit van de aanstellingsprocedure.

Flevoziekenhuis brengt topzorg dichtbij
Het Flevoziekenhuis in Almere is hét ziekenhuis voor de zevende stad van Nederland. Wij verzorgen een breed aanbod van uitstekende specialistische ziekenhuiszorg, inclusief de bijbehorende voorzieningen. Wij brengen topzorg dichtbij; in ons ziekenhuis en in uitstekende samenwerking met het AMC en onze eerstelijns partners. Samen met onze patiënten en partners streven wij naar optimale gezondheidswinst en kwaliteit van leven. Patiënten en familie ontvangen wij vriendelijk en gastvrij in een helende omgeving. Wij zijn betrouwbaar, betrokken, flexibel en samenwerkend. In ons ziekenhuis leiden wij de artsen, verpleegkundigen en ondersteuners van de toekomst met passie op.

Door het versturen van het sollicitatieformulier ga je ermee akkoord dat jouw persoonsgegevens worden verwerkt door het Flevoziekenhuis en worden opgenomen in onze database.
Je hebt ook rechten ten aanzien van jouw gegevens. Graag verwijzen wij je naar onze privacy statement: https://www.flevoziekenhuis.nl/organisatie/privacy-statement
 

BW 1ster