HR assistent
Accountmanager 1e lijns diagnostiek
Junior informatie analist
Apothekersassistent
Communicatieadviseur
HR adviseur
Information Security Officer
Vrijwilliger Mijn Infopunt
Senior kwaliteitsadviseur

Heb jij die analytische blik om een bijdrage te leveren aan het ontwikkelen van sturingsinformatie?

Binnen de afdeling Financiën is een vacature ontstaan voor de functie:

Junior informatie analist (m/v)
36 uur per week (100%)

De afdeling:
De afdeling Financiën is binnen het Flevoziekenhuis verantwoordelijk voor de volledige financiële-, en zorgadministratie. Het team Bedrijfsinformatie valt binnen de afdeling Financiën en is verantwoordelijk voor het gehele datawarehouse binnen het Flevoziekenhuis. Het team bestaat uit 3 ervaren informatie analisten.

De functie:
Als junior informatie analist ben je bezig met het ontsluiten van bronsystemen, het maken van data-analyses en het genereren van (stuur)informatie binnen het Flevoziekenhuis. Je krijgt de ruimte om met alle facetten van een datawarehouse te werken. Je werkt met alle data uit verschillende databases van onze bedrijfsvoering, zoals van de kliniek en operatiekamers, maar ook van HR en Financiën. Samen met een BI-team werk je mee aan professionalisering en maak je de doelstellingen van jezelf, het team en het Flevoziekenhuis waar. De ambitie is ons datawarehouse en de bijbehorende analyses en adviezen verder te optimaliseren. Het dashboard geeft ons management belangrijke inzichten in de bedrijfsvoering zowel strategisch, tactisch als operationeel. Vanuit jouw analytische blik doe je verbetervoorstellen om onder andere query’s en rapporten te ontwikkelen, of om het bestaande te optimaliseren. De opdrachtgevers zijn het intern management waaronder de raad van bestuur, medisch specialisten, bedrijfsleiders en managers van stafafdelingen zoals HR en Kwaliteit en Veiligheid, waarmee je rechtstreeks contact hebt. Je inventariseert wensen en doorziet de informatiebehoefte. Je weet dit om te zetten naar structurele bruikbare informatie, waarbij je jouw collega’s en je klant bijstaat om deze informatie zelfstandig uit het dashboard te verkrijgen en te analyseren. Afhankelijk van jouw ambitie en ervaring kun je je ontwikkelen in de verschillende onderdelen die te maken hebben met een datawarehouse omgeving.

Samenvattend zijn je taken:

 • het vergaren, bewerken en analyseren van data;
 • vertalen van informatieaanvragen naar query- of rapportageoplossingen;
 • functioneel beheer van het datawarehouse;
 • ontwikkelen van management- en sturingsinformatie;
 • bijdragen aan de verbetering van de zorg-registratie, validatie en facturatie.

Het profiel:
Wij vragen van jou:

 • je hebt een afgeronde HBO-/WO opleiding, bijvoorbeeld richting bedrijfskundige informatica, technische informatica, bedrijfswiskunde;
 • je hebt enkele jaren werkervaring of je bent een starter op de arbeidsmarkt;
 • je hebt enige ervaring in het ontwikkelen van query’s en rapportages in overeenstemming met gebruikersbehoefte;
 • je hebt een sterk analytisch denkvermogen en kan die gegevens goed interpreteren en kan verbanden       leggen tussen verschillende databases;
 • kennis van SQL en SAS/SAS Visual Analytics is een pré;
 • zorg-/ziekenhuiskennis is een pré.

Verder ben je:

 • zelfstandig in de uitvoering van de werkzaamheden, je neemt initiatieven in de ontwikkeling van de resultaatgebieden en kan samenwerken met verschillende disciplines binnen het Flevoziekenhuis;
 • klantgericht en je communiceert op adequate wijze op diverse management niveaus.

Wij bieden:
De arbeidsvoorwaarden waaronder de salariëring zijn volgens CAO ziekenhuizen, conform FWG 50. Inschaling vindt plaats op basis van werkervaring met een maximum van € 3.490,-- op fulltime basis. Daarnaast biedt het Flevoziekenhuis een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Aanstelling vindt in eerste instantie plaats voor de duur van één jaar.

Belangstelling?
Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de heer Edwin Alfing, hoofd Planning & Control / BI, telefoon 036–868 9655.

Solliciteren?
Graag ontvangen wij een motivatiebrief waarin je beschrijft:

 • Waarom jij de juiste persoon voor de functie bent;
 • Wat jij gaat toevoegen;
 • Waarom jij denkt dat jij bij het Flevoziekenhuis past.

Wij zien je brief en CV graag voor 18 januari 2019 tegemoet via onderstaande link onder vermelding van vacaturenummer 2018-484.

Als je niet beschikt over een hbo/wo diploma zal een capaciteitentest worden afgenomen. Het navragen van referenties en het overleggen van een “Verklaring omtrent het Gedrag” (VOG) maken onderdeel uit van de aanstellingsprocedure.

Flevoziekenhuis brengt topzorg dichtbij

Het Flevoziekenhuis in Almere is hét ziekenhuis voor de zevende stad van Nederland. Wij verzorgen een breed aanbod van uitstekende specialistische ziekenhuiszorg, inclusief de bijbehorende voorzieningen. Wij brengen topzorg dichtbij; in ons ziekenhuis en in uitstekende samenwerking met Amsterdam UMC  en onze eerstelijns partners. Samen met onze patiënten en partners streven wij naar optimale gezondheidswinst en kwaliteit van leven. Patiënten en familie ontvangen wij vriendelijk en gastvrij in een helende omgeving. Wij zijn betrouwbaar, betrokken, flexibel en samenwerkend. In ons ziekenhuis leiden wij de artsen, verpleegkundigen en ondersteuners van de toekomst met passie op.

Door het versturen van het sollicitatieformulier ga je ermee akkoord dat jouw persoonsgegevens worden verwerkt door het Flevoziekenhuis en worden opgenomen in onze database.

Je hebt ook rechten ten aanzien van jouw gegevens. Graag verwijzen wij je naar het privacy statement.

 

BW 1ster