SEH verpleegkundige
Verpleegkundige met de specialisatie CCU
Mbo-/hbo verpleegkundige Longziekten
IC verpleegkundige
HBO-verpleegkundige acute zorg met de rol van praktijkopleider
(POH) Diabetesverpleegkundige

Ben jij straks de spil en coach binnen onze acute patiëntenzorg?

Voor de EVR SEH zijn wij op zoek naar:

hbo-verpleegkundige acute zorg
met de rol van praktijkopleider

24 – 32 uur per week (66,67% - 88,89%)

De afdeling:
De SEH van het Flevoziekenhuis is een nog steeds groeiende afdeling met ongeveer 24.000 presentaties per jaar, waarvan zo’n 25% zelfverwijzers. De spoedeisende hulp werkt in de avond, nacht en weekenden nauw samen met de huisartsenpost, welke op dezelfde locatie zit. 

Het team bestaat o.a. uit SEH verpleegkundigen, doktersassistenten, afdelingsassistenten, SEH artsen en diverse arts assistenten. De leiding van de EVR ligt in handen van één van de SEH-artsen als EVR Voorzitter, een bedrijfsleider en twee teamleiders. De SEH biedt per jaar gemiddeld vier nieuwe opleidingsplaatsen aan voor de opleiding tot SEH verpleegkundige.

De functie:
Als (high care) verpleegkundige in het Flevoziekenhuis ben je verantwoordelijk voor de totale zorg van de aan jou toevertrouwde patiënten in complexe, instabiele en soms levensbedreigende situaties. En dat alles vanzelfsprekend binnen de kaders van verpleegplan, zorgpaden en richtlijnen. Je coördineert de (complexe) zorg van een groep patiënten of het totale zorgproces van de afdeling. Je start zelfstandig behandelingen als de situatie daar om vraagt. Je levert een actieve bijdrage aan de professionaliteit en kwaliteit van zorg van het team en jouzelf. Je coacht en begeleidt collega’s in opleiding. Het resultaat van jouw werk is dat de patiënt tijdig en vriendelijk de zorg ontvangt die aansluit bij wat de patiënt wil of nodig heeft.

De praktijkopleider is verantwoordelijk voor de realisatie van het leren in de praktijk. Je creëert en faciliteert leermogelijkheden op de afdeling voor SEH-studenten, BMH-ers, stagiaires en collega SEH verpleegkundigen. Je geeft advies aan de leidinggevende, leerbegeleider(s) en de opleidingsadviseur over de voortgang en resultaten van de medewerker in opleiding en stelt een individuele leerroute op indien noodzakelijk. Je bent verantwoordelijk voor de begeleidings- en beoordelingsaspecten van de lerende collega en draagt zorg voor het beoordelen van de praktijkopdrachten. Als praktijkopleider initieer en organiseer je de na- en bijscholing op de afdeling en ben je op de hoogte van de ontwikkelingen die gaande zijn op het gebied van opleiden en ontwikkelen binnen een SEH omgeving.

Als praktijkopleider ben je werkzaam als SEH verpleegkundige en ben je gemiddeld drie dagen per maand uitgepland voor je rol als praktijkopleider.

Het profiel:
Wij vragen van jou:

 • Je hebt een afgerond hbo-v diploma of aantoonbaar hbo werk- en denkniveau op basis van werkervaring, aangevuld met een vervolgopleiding acute zorg van het betreffende specialisme;
 • Begeleiden, coachen, motiveren en adviseren zijn vaardigheden die op je lijf geschreven zijn;
 • Initiatieven nemen, veranderingsbereidheid en probleemoplossend vermogen;
 • Kunnen organiseren van een warm leerklimaat op de afdeling, waarbij we o.a. denken aan het creëren van een leerwerkplaats;
 • Je vakkennis is actueel en je houdt je deskundigheid op peil;
 • Je bent vaardig in schriftelijke en mondelinge communicatie naar patiënten en hun familie, en naar andere zorgprofessonials, waaronder collega verpleegkundigen en medisch specialisten
 • Je bent stress bestendig en kunt prioriteiten stellen;
 • Je kunt analytisch denken, tot een oordeel komen en durft op basis daarvan besluiten te nemen;
 • Je luistert, bent vasthoudend en tactvol in de samenwerking met collega’s;
 • Je bent accuraat, alert, ordelijk en je hebt gevoel voor hygiëne;
 • Je bent resultaatgericht en hebt – ook onder hoge druk - oog voor de kwaliteit van zorg en je sluit aan bij wat de patiënt wil en/of nodig heeft;
 • Je denkt in oplossingen en kansen;
 • Je bent integer en betrouwbaar;
 • Je kunt een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van klinisch redeneren en EBP op de afdeling en weet collega’s daarbij te ondersteunen.

Wij bieden:
De arbeidsvoorwaarden waaronder de salariëring zijn volgens CAO ziekenhuizen. Het Flevoziekenhuis kent een mbo-, hbo- en high care verpleegkundige functie. De high care functie is ingedeeld in FWG 55. Inschaling vindt plaats op basis van werkervaring. Daarnaast biedt het Flevoziekenhuis een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.

Belangstelling?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met de teamleiders Marieke Zwarteveen, bereikbaar op 036-868 8608 en Maike van Hal, bereikbaar op 036-868 9711 .

Bij interesse ben je natuurlijk van harte welkom om een dagje mee te lopen, zodat je een goede indruk krijgt van het werk en het team.

Solliciteren?
Graag ontvangen wij een motivatiebrief waarin je beschrijft:

 • Waarom jij de juiste persoon voor de functie bent;
 • Wat jij gaat toevoegen;
 • Waarom jij denkt dat jij bij het Flevoziekenhuis past.
Wij zien je brief en CV graag voor 31 augustus 2019 tegemoet via onderstaande link onder vermelding van vacaturenummer 2019-205.

Een assessment, het navragen van referenties en het overleggen van een “Verklaring omtrent het Gedrag” (VOG) maken onderdeel uit van de aanstellingsprocedure.

 
Flevoziekenhuis brengt topzorg dichtbij
Het Flevoziekenhuis is hét ziekenhuis voor Almere en Flevoland. Wij verzorgen een breed aanbod van uitstekende specialistische ziekenhuiszorg, inclusief de bijbehorende voorzieningen. Wij brengen topzorg dichtbij; in ons ziekenhuis en in uitstekende samenwerking met Amsterdam UMC en onze eerstelijns partners. Samen met onze patiënten en partners streven wij naar optimale gezondheidswinst en kwaliteit van leven. Patiënten en familie ontvangen wij vriendelijk en gastvrij in een helende omgeving. Wij zijn betrouwbaar, betrokken, flexibel en samenwerkend. In ons ziekenhuis leiden wij de artsen, verpleegkundigen en ondersteuners van de toekomst met passie op.  

Door het versturen van het sollicitatieformulier ga je ermee akkoord dat jouw persoonsgegevens worden verwerkt door het Flevoziekenhuis en worden opgenomen in onze database.

Je hebt ook rechten ten aanzien van jouw gegevens. Graag verwijzen wij je naar het privacy statement.