Ben jij straks de verpleegkundige spil binnen onze patiëntenzorg?

Voor onze polikliniek Diabetes zijn wij op zoek naar: 

(POH) Diabetesverpleegkundige
8 uur per week (22,22%)

De afdeling:
Binnen ons ziekenhuis hebben we een diabetesteam voor multidisciplinaire diabeteszorg. Het diabetesteam richt zich voornamelijk op de poliklinische begeleiding en behandeling van patiënten met alle vormen van diabetes mellitus. Het diabetesteam bestaat uit  3 endocrinologen, 3 vasculair geneeskundigen, een verpleegkundig specialist diabetes, een verpleegkundig specialist diabetes/vasculair, twee diabetesverpleegkundigen, een diabetesverpleegkundige i.o. en een diëtist.

De functie:
Als diabetesteam verlenen we zorg aan patiënten met diabetes mellitus en zijn we dagelijks bezig met het verder ontwikkelen en innoveren van ons diabetescentrum. We werken nauw samen met het wond expertise centrum voor de diabetische voet, de gynaecologen voor de zwangere diabeten en hebben wekelijks multidisciplinair overleg in de vorm van patiëntenbespreking.

In het poliklinisch spreekuur geef je educatie aan diabetespatiënten en hun partners en aan andere hulpverleners. Je werkt met hoogwaardige technologieën op diabetesgebied zoals insulinepompen en glucosesensoren waarvoor je de instructie geeft en het verder begeleidt.

Het profiel:
Wij vragen van jou: 

 • Je hebt een afgerond hbo-v diploma;
 • Je bent diabetes verpleegkundige of hebt werkervaring in /affiniteit met de diabetes-zorgverlening;
 • Je vakkennis is actueel en je houdt je deskundigheid op peil;
 • Je bent vaardig in schriftelijke en mondelinge communicatie naar patiënten en naar andere zorgprofessonials, waaronder medisch specialisten;
 • Je luistert, bent vasthoudend en tactvol in de samenwerking met collega’s;
 • Je bent accuraat, alert, ordelijk en je hebt gevoel voor hygiëne;
 • Je bent resultaatgericht en hebt daarbij oog voor de kwaliteit van zorg en je sluit aan bij wat de patiënt wil en/of nodig heeft;
 • Je denkt in oplossingen en kansen;
 • Je bent integer en betrouwbaar. 

Wij bieden:
De arbeidsvoorwaarden waaronder de salariëring zijn volgens CAO ziekenhuizen.

Het Flevoziekenhuis kent een mbo- en hbo-verpleegkundige functie. De hbo-verpleegkundige is ingedeeld in FWG 50. Inschaling vindt plaats op basis van werkervaring. Daarnaast biedt het Flevoziekenhuis een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Aanstelling vindt in eerste instantie plaats voor de duur van één jaar.

Belangstelling?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nieta Mulder, teammanager, bereikbaar op 036-868 9996.

Bij interesse ben je natuurlijk van harte welkom om een dagje mee te lopen, zodat je een goede indruk krijgt van het werk en het team. 

Solliciteren?
Graag ontvangen wij een motivatiebrief waarin je beschrijft:

 • Waarom jij de juiste persoon voor de functie bent;
 • Wat jij gaat toevoegen;
 • Waarom jij denkt dat jij bij het Flevoziekenhuis past.
Wij zien je brief en CV graag voor 31 oktober 2019 tegemoet via onderstaande link onder vermelding van vacaturenummer 2019-274.

Een assessment, het navragen van referenties en het overleggen van een “Verklaring omtrent het Gedrag” (VOG) maken onderdeel uit van de aanstellingsprocedure.


Flevoziekenhuis brengt topzorg dichtbij

Het Flevoziekenhuis is hét ziekenhuis voor Almere en Flevoland. Wij verzorgen een breed aanbod van uitstekende specialistische ziekenhuiszorg, inclusief de bijbehorende voorzieningen. Wij brengen topzorg dichtbij; in ons ziekenhuis en in uitstekende samenwerking met  Amsterdam UMC en onze eerstelijns partners. Samen met onze patiënten en partners streven wij naar optimale gezondheidswinst en kwaliteit van leven. Patiënten en familie ontvangen wij vriendelijk en gastvrij in een helende omgeving. Wij zijn betrouwbaar, betrokken, flexibel en samenwerkend. In ons ziekenhuis leiden wij de artsen, verpleegkundigen en ondersteuners van de toekomst met passie op.  

Door het versturen van het sollicitatieformulier ga je ermee akkoord dat jouw persoonsgegevens worden verwerkt door het Flevoziekenhuis en worden opgenomen in onze database.

Je hebt ook rechten ten aanzien van jouw gegevens. Graag verwijzen wij je naar het privacy statement.