Sterk in techniek en in zorg voor mensen

Voor het Dialysecentrum zijn we op zoek naar:

dialyseverpleegkundige
24-36 uur per week (66,67% - 100%)
 
en  

dialyseverpleegkundige in opleiding

(opleidingsplekken 2020)

 

De afdeling:
De dialysecentra van het Flevoziekenhuis hebben de beschikking over totaal 30 dialysestations. Waarvan 20 stations in Almere en 10 stations in Lelystad. Daarnaast is er ook een multidisciplinaire polikliniek predialyse in de dialysecentra gevestigd. Wij streven naar een in samenspraak met de patiënt afgestemde zorgverlening, waarbij de wens van de patiënt voor ons leidend is. Uitgangspunt daarbij is ons project “U dialyseert thuis, tenzij…”. Vanzelfsprekend streven wij naar uitstekende kwaliteit. Wij zijn sinds begin 2008 HKZ-gecertificeerd.

De functie:
Als dialyseverpleegkundige heb je een langdurige verpleegrelatie met chronisch zieke patiënten. Bij de behandeling van deze patiënten werk je met complexe apparatuur. Je hebt een zeer zelfstandige functie in teamverband, waarbij zowel technische vaardigheden als psychosociale begeleiding van belang zijn. Omdat je multidisciplinair werkt is de rol van de dialyseverpleegkundige van essentieel belang. De dialysecentra kenmerken zich door enthousiaste teams van medewerkers. De verantwoordelijkheden worden zo veel mogelijk gedelegeerd naar de verantwoordelijke medewerkers. Eigen inbreng is noodzakelijk en wordt ook zeer gewaardeerd. Het betreft een uitdagende werkomgeving waarin je meewerkt aan de groei en ontwikkeling van het dialysecentrum.

De opleiding:
De dialyse opleiding start in april en november 2020. Daarvoor vindt er een inwerkperiode van minimaal 1 maand plaats op de afdeling. Het theoriedeel wordt door de Amstel Academie gegeven. Het praktijkdeel vindt plaats op de dialysecentra. De dialyse opleiding is een competentiegerichte opleiding waarbij de theorie en praktijk elkaar aanvullen. Voor de hele opleidingsperiode word je begeleidt door een leerbegeleider. De opleiding duurt 15 maanden.

Het profiel:
Wij vragen van jou

 • Je hebt een afgerond hbo-v diploma of aantoonbaar hbo werk- en denkniveau op basis van werkervaring, aangevuld met een vervolgopleiding acute zorg van het betreffende specialisme;
 • Je vakkennis is actueel en je houdt je deskundigheid op peil;
 • Je bent vaardig in schriftelijke en mondelinge communicatie naar patiënten en hun familie, en naar andere zorgprofessionals, waaronder collega verpleegkundigen en medisch specialisten
 • Je bent stressbestendig en kunt prioriteiten stellen;
 • Je kunt analytisch denken, tot een oordeel komen en durft op basis daarvan besluiten te nemen;
 • Je luistert, bent vasthoudend en tactvol in de samenwerking met collega’s;
 • Je bent accuraat, alert, ordelijk en je hebt gevoel voor hygiëne;
 • Je bent resultaatgericht en hebt – ook onder hoge druk - oog voor de kwaliteit van zorg en je sluit aan bij wat de patiënt wil en/of nodig heeft;
 • Je denkt in oplossingen en kansen;
 • Je bent integer en betrouwbaar;
 • Je kunt een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van klinisch redeneren en EBP op de afdeling en weet collega’s daarbij te ondersteunen.

Wij vragen voor de functie verpleegkundige in opleiding tot dialyseverpleegkundige

 • Je bent in het bezit van het HBO-V diploma of je beschikt over HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt minimaal 1 jaar recente werkervaring in een algemeen ziekenhuis; bij voorkeur in de chronische zorgverlening.
 • Affiniteit met de doelgroep is een pré.
 • Je bent in bezit van een rijbewijs. 

Indien je niet beschikt over een HBO diploma zal een capaciteitentest worden afgenomen.

Wij bieden:
De arbeidsvoorwaarden waaronder de salariëring zijn volgens CAO ziekenhuizen.
Het Flevoziekenhuis kent een mbo-, hbo- en high care verpleegkundige functie. De high care functie is ingedeeld in FWG 55. Ga je bij ons starten met de opleiding dialyseverpleegkundige dan wordt je bij aanvang van de opleiding ingedeeld in FWG 45. Inschaling vindt plaats op basis van werkervaring. Daarnaast biedt het Flevoziekenhuis een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wij bieden een plezierige werksfeer en een uitdagende leer- en werkplek in een dynamisch ziekenhuis. Een afwisselende werkplek, omdat je wordt ingezet op zowel het dialysecentrum in Almere,  Lelystad en bij de patiënten thuis.

Belangstelling?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Carine Mes, teammanager Nefrologie bereikbaar op telefoonnummer 036-868 8581.

Bij interesse ben je natuurlijk van harte welkom om een dagje mee te lopen, zodat je een goede indruk krijgt van het werk en het team.Solliciteren?
Graag ontvangen wij een motivatiebrief waarin je beschrijft:

 • Waarom jij de juiste persoon voor de functie bent;
 • Wat jij gaat toevoegen;
 • Waarom jij denkt dat jij bij het Flevoziekenhuis past.

Wij zien je brief en CV graag voor 22 november 2019 tegemoet via onderstaande link onder vermelding van vacaturenummer 2019-364

Een assessment, het navragen van referenties en het overleggen van een “Verklaring omtrent het Gedrag” (VOG) maken onderdeel uit van de aanstellingsprocedure.

Flevoziekenhuis brengt topzorg dichtbij
Het Flevoziekenhuis in Almere is hét ziekenhuis voor de zevende stad van Nederland. Wij verzorgen een breed aanbod van uitstekende specialistische ziekenhuiszorg, inclusief de bijbehorende voorzieningen. Wij brengen topzorg dichtbij; in ons ziekenhuis en in uitstekende samenwerking met Amsterdam UMC en onze eerstelijns partners. Samen met onze patiënten en partners streven wij naar optimale gezondheidswinst en kwaliteit van leven. Patiënten en familie ontvangen wij vriendelijk en gastvrij in een helende omgeving. Wij zijn betrouwbaar, betrokken, flexibel en samenwerkend. In ons ziekenhuis leiden wij de artsen, verpleegkundigen en ondersteuners van de toekomst met passie op.

Door het versturen van het sollicitatieformulier ga je ermee akkoord dat jouw persoonsgegevens worden verwerkt door het Flevoziekenhuis en worden opgenomen in onze database.

Je hebt ook rechten ten aanzien van jouw gegevens. Graag verwijzen wij je naar het privacy statement.