Internist-Intensivist-Nefroloog

blok

“Het is belangrijk er te zijn voor patiënten en familie”

“Ik ben geboeid door de combinatie van de specialisaties. De intensive care vraagt alles van mij over de behandeling van acute levensbedreigende ziekten. Nierziekten en dialyse verlangen meer het chronische aspect in zorg en begeleiding van mij. Daarmee vind ik als internist in beide verschillende domeinen uitermate veel voldoening. En in beide is het erg belangrijk er te zijn voor je patiënten en hun familie. Uitleg en begeleiding vragen geduld en tijd, en dat moet je als behandelaar zo organiseren dat je aan de wens kunt voldoen.
 
Zorgvernieuwing is iets wat in niet-academische ziekenhuizen goed kan. En zeker in een ziekenhuis in een snelgroeiende stad als Almere. In het Flevoziekenhuis ben ik met name op de Nefrologie (als hoofd van de afdeling) intensief met zorgvernieuwing bezig. Vanuit het Dialysecentrum streven we nu meer en meer naar hemodialyse thuis.

De Intensive Care staat, onder invloed van nieuwe wet- en regelgeving, aan de vooravond van belangrijke inhoudelijke veranderingen qua zorg en inrichting van de zorg. Welke zorg moet je minimaal erg goed kunnen leveren en welke personele voorwaarden zijn hiervoor nodig?
Ik draag graag bij aan de ontwikkeling van een solide visie op onze toekomstige Intensive Care Unit.”

Specialisaties

  • Alle Intensive Care zorg, alle behandelingen van nierziekten en dialyse

Opleiding en ervaring

  • Interne Geneeskunde, Intensive Care geneeskunde en Nefrologie: allen in het AMC te Amsterdam
Werkzaam in het Flevoziekenhuis sinds 1998.

Waardeer mij op Zorgkaart Nederland
Waardeer het Flevoziekenhuis op Zorgkaart Nederland