In de spreekkamer

De KNO-arts zal eerst met u uw klachten bespreken.

KNO-onderzoek

Hiervoor moet u plaatsnemen op de onderzoeksstoel.
Met behulp van een microscoop worden de oren bekeken. Er is een monitor waarop u zelf een kant mee kunt kijken. Met een stemvork kan een globale indruk van het gehoor worden gekregen.

kno04
De neus wordt met een neusspreider bekeken, waarbij de ingang van de neus wat verder wordt geopend. Dit is niet pijnlijk. Als er verder achter in de neus moet worden gekeken wordt dit met een kijkertje gedaan.

kno05
De mond en keel worden bekeken met een tongspatel. Als er lager in de keel gekeken moet worden, bijvoorbeeld bij stem of slikklachten, zal er in de keel gekeken worden met en spiegeltje of een kijkertje.

De KNO-arts zal de bevindingen invoeren in de computer en daarna met u bespreken. Soms kan al met een bezoek de diagnose worden gesteld. De diagnose en de behandeling worden dan met u besproken. Vaak zal er echter verder onderzoek moeten plaatsvinden.
Als u medicijnen van de KNO-arts krijgt voorgeschreven, kunt u die bij uw eigen apotheek of bij de politheek de Brug, in de hal van het ziekenhuis, ophalen.

Aanvullend onderzoek

Neusendoscopie onderzoek met een kijkertje van de neus
Flexibele laryngoscopie onderzoek met een kijkertje van de keel
Stroboscopie onderzoek met een kijkertje van de stembanden
Huidpriktesten (poli KNO) of bloedonderzoek huidtesten op poli KNO
bloedonderzoek via laboratorium
Drukmeting oor poli KNO
Hoortest (poli KNO of Audiologisch Centrum) poli KNO of Audiologisch Centrum
Foto/CT-scan/MRI-scan afdeling röntgen

Vervolg afspraak

Voor een aantal onderzoeken zal een vervolgafspraak moeten worden gemaakt. Deze zal aan de balie door de assistente met u worden afgesproken. Als u regelmatig met langere tussenpozen voor controle komt, is het handig om zelf een afspraak te maken met mijnFlevoziekenhuis.nl