De pagina's van dit hoofdstuk zijn speciaal bedoeld voor medewerkers van de eerstelijns zorgverlening

Het medisch microbiologisch laboratorium Flevoziekenhuis verzorgt microbiologisch onderzoek van patiëntmaterialen afkomstig uit Almere en omstreken. De materialen worden na binnenkomst administratief verwerkt in het Flevoziekenhuis waarna het merendeel wordt doorgestuurd naar het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG), waar de hoofdvestiging is gelokaliseerd. Een gedeelte van de serologische bepalingen wordt direkt verricht in het Flevoziekenhuis.

flevoziekenhuis-ccki

staven

De afdeling medische microbiologie is een afdeling die 24-uurs service verleent ten behoeve van patiënten behandeld door specialisten verbonden aan kliniek, polikliniek en spoedeisende hulp en patiënten behandeld door huisartsen, verpleeghuisartsen en verloskundigen. Tevens worden diensten verleend aan hygiënisten.

Het doel van de afdeling is het leveren van specifieke informatie bij infectieziekten ten behoeve van diagnose, ziekteverloop en therapie van patiënten en ter voorkoming van ziekenhuisinfecties. Dit met behulp van bacteriologische, virologische, serologische, mycologische en parasitologische technieken. Er wordt zo efficiënt mogelijk klinisch relevante diagnostiek bedreven binnen een bedrijfsmatig kader.