De pagina's van dit hoofdstuk zijn speciaal bedoeld voor medewerkers van de eerstelijns zorgverlening

Op het medisch microbiologisch laboratorium worden monsters van patiënten onderzocht op verwekkers van infectie. De monsters (bijvoorbeeld bloed, urine, ontlasting) worden onderzocht op de aanwezigheid van bacteriën, virussen, parasieten, schimmels.

Het microbiologisch laboratorium voor het Flevoziekenhuis bevindt zich in het OLVG locatie Oost. Dagelijks rijden bodes naar het OLVG om daar de monsters die afgenomen of afgegeven zijn in het Flevoziekenhuis naar het laboratorium te brengen. De uitslagen worden doorgegeven aan de inzender (specialist, huisarts, verloskundige). Mocht er een dringende medische reden voor zijn, dan wordt vanuit het microbiologische laboratorium gebeld met de inzender, zodat deze snel actie kan ondernemen.

Het Medisch microbiologisch laboratorium van het OLVG is RvA ISO 15189:2012 pdf geaccrediteerd (313 KB) onder nummer M 216.

RvALogo

staven

Verbonden aan het microbiologische laboratorium zijn artsen-microbioloog. Dit zijn medische specialisten die de inzenders adviseren als het gaat om de diagnostiek en behandeling van infectieziekten.

Ga naar de website van het Microbiologisch laboratorium OLVG Oost.