U hoeft voor bloedprikken en inleveren van materiaal geen afspraak te maken. Dit heeft als voordeel dat u kunt komen wanneer het u uitkomt. Hierdoor kan het echter voorkomen dat de wachttijden oplopen. Het kan gebeuren dat iemand die later binnenkomt eerder geholpen wordt. Het betreft dan een spoedaanvraag of een bloedafname bij een kind. Wij vragen hiervoor uw begrip.

bloedprikken afspraak
Komt u voor een Glucose tolerantie test, een Lactose tolerantie test of een Zweet test dan dient u wel een afspraak te maken. Meer informatie over deze testen vindt u in de betreffende patiëntenfolder.

Nuchter

Een enkele keer komt het voor dat u ‘nuchter’ moet zijn bij een bloedafname. Uw (huis)arts zal u hier op attenderen. Raadpleeg bij twijfel het aanvraagformulier dat u heeft gekregen van uw behandelend arts. Staat het woord ‘nuchter’ achter het onderzoek dan betekent dit dat u 8 uur voorafgaande aan het bloedprikken niet meer mag roken, eten en drinken. Alleen water, thee en zwarte koffie (zonder suiker en melk) zijn toegestaan.
Voor het opvangen van urine of ontlasting kunt u een urinepotje/ bokaal of ontlastingpot ophalen bij het laboratorium Bloedafname.