In het Flevoziekenhuis kunnen assistenten de neurologie beoefenen zoals deze in de algemene neurologische praktijk wordt uitgevoerd: van TIA’s tot tintels en nog veel meer. Het Flevoziekenhuis verzorgt de tweedelijns neurologie in Almere en werkt voor derdelijnsbehandeling vooral samen met AMC en VUMC.
Naast de algemene polikliniek, de stroke unit en de afdeling, wordt er ook gewerkt op de consultatieve dienst op alle andere afdelingen, de SEH en de intensive care. Er zijn speciale spreekuren voor MS, hoofdpijn, carpale tunnel en lumbale hernia die de assistent onder supervisie zal uitvoeren.

Samenwerking
De opleiding wordt uitgevoerd in samenwerking met het AMC. De staf is laagdrempelig aanspreekbaar en verwacht ook dat de assistent laagdrempelig contact opneemt.  In het eerste opleidingsjaar zal elke patiënt die de assistent ziet ook door een staflid gezien worden, daarna, afhankelijk van opleidings- en competentieniveau, kan de assistent zelfstandiger werken. Er vinden driemaandelijkse beoordelingen plaats, tussendoor kunnen de assistenten altijd om een korte praktijkbeoordeling vragen, waarvan ze er voldoende moeten verzamelen. De stage wordt door (co-)assistenten goed gewaardeerd, meest op basis van de frequente en laagdrempelige contacten met en steun van stafleden, de gevarieerde pathologie met name op de polikliniek en de ervaren zelfstandigheid.
Er is een onderwijsprogramma, dat ondermeer wekelijks onderwijs behelst, een klinische les en een referaat. Het Flevoziekenhuis biedt een vakoverstijgend onderwijsprogramma aan.
De AIOS zal een half jaar polikliniek doen en dient bij te houden hoeveel patiënten gezien zijn van een bepaalde ziektecategorie, zodat gecorrigeerd kan worden als dit in negatieve of positieve zin uit de pas loopt. Zelfstandig zal de assistent een CTS spreekuur uitvoeren, door na anamnese en onderzoek een electromyogram te verrichten en eventuele behandeling. Er zijn 6 ANIOS, en een physician assistent in opleiding. De AIOS zal naast poliwerk, ook meedraaien in de roosters voor nacht-, weekend- en avonddiensten.

We hechten op de afdeling Neurologie veel belang aan een mensgerichte benadering van de zorg. Maak het zo aangenaam als mogelijk is voor mensen die in ons ziekenhuis verblijven, toon respect en luister. Zorg voor uitstekende kwaliteit van zorg die transparant is en toets der kritiek kan doorstaan. Wees eerlijk over dingen die niet goed gingen. Communiceer goed en zorgvuldig met patiënten, verpleging en collega’s.

Opleiders
Prof. dr. M. Limburg aandachtsgebied vasculaire neurologie / opleider
Dr. I. Bronner aandachtsgebied neuromusculaire en vasculaire aandoeningen / waarnemend opleider
J. Blankevoort aandachtsgebied bewegingsstoornissen, dementie,
botuline toxine / vakgroepvoorzitter
J. Verduijn aandachtsgebied bewegingsstoornissen,
botuline toxine, hoofdpijn
J. van de Vlekkert aandachtsgebied neuromusculair, hoofdpijn, botuline toxine
R. B. Willemse
(neurochirurg)
spreekuur in Flevoziekenhuis, neurochirurgische bespreking.
Hernia-operaties in Tergooi ziekenhuis

Sollicitatie
Stuur een sollicitatiebrief naar de opleider. U krijgt altijd binnen twee weken antwoord.

Meer informatie
M. Limburg: mlimburg@flevoziekenhuis.nl
I. Bronner: ibronner@flevoziekenhuis.nl
Telefoonnummer: 036 - 868 8720