Het beroep
De Laboranten Klinische neurofysiologie (KNF) verdiepen zich dagelijks in het functioneren van de hersenen, de spieren en de zenuwen. Als leerling Laborant KNF leer je de KNF-onderzoeken (EEG, EMG, Evoked Potential en vaatonderzoek) bij patiënten te verrichten met behulp van geavanceerde elektronische apparatuur. Je draagt hiermee bij aan het stellen van de diagnose bij deze patiënten. Uiteraard draag je zorg voor de goede afwikkeling van de onderzoeken en houd je de administratie bij. Het is een afwisselende baan waarbij je werkt met zowel kinderen als volwassenen en samenwerkt met meerdere disciplines. Onderzoeken vinden op de eigen afdeling plaats, maar ook daarbuiten, bijvoorbeeld op de Intensive Care en de Operatiekamer.

De opleiding
De opleiding tot Laborant Klinische neurofysiologie is een opleiding op HBO-niveau. De opleiding duurt drie jaar en volg je bij de LOI te Leiderdorp. Daarnaast werk je als leerling op de afdeling, dus al tijdens de opleiding kun je theorie gaan toepassen in de praktijk. Tijdens de opleiding heb je een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding.

Toelatingsvoorwaarden
Om in aanmerking te komen voor de opleiding tot Laborant Klinische Neurofysiologie dien je in het bezit te zijn van één van de volgende diploma’s:
  • HAVO;
  • VWO;
  • MBO niveau 4.
Daarnaast is affiniteit met wiskunde, natuurkunde en scheikunde gewenst. Computerervaring is een must. Indien je niet over één van deze diploma's beschikt, maar je bent 21 jaar of ouder en je hebt een vergelijkbare vooropleiding of werkervaring dan kun je contact opnemen met de afdeling studievoorlichting van de LOI Hogeschool op telefoonnummer: 071 - 545 12 34.

Solliciteren?
Voor een opleidingsplaats als Laborant Klinische Neurofysiologie moet je solliciteren. De opleiding start één keer per drie jaar.
 
Wij verzoeken je om de website van het Flevoziekenhuis goed in de gaten te houden.
Indien er een vacature is voor leerling Laborant Klinische Neurofysiologie, kun je deze vinden op internet.

N.B. Een open sollicitatie wordt niet in behandeling genomen.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met het secretariaat afdeling Leren, Ontwikkelen en Onderzoek:
Telefoonnummer: 036 - 868 97 50
E-mail: stages@flevoziekenhuis.nl