Zit jij op de middelbare school en moet jij je profiel of vervolgopleiding kiezen? Schrijf je dan nu via school in voor de ‘Helden in de zorg’ experience op 6 november! Dit evenement wordt speciaal voor jou georganiseerd om je kennis te laten maken met allerlei beroepen in de zorg.

Voor de Helden in de zorg experience kun je kiezen uit een van de 3 zorgpaden. Een zorgpad is de route die je als patiënt in het ziekenhuis doorloopt als je bijvoorbeeld je been breekt of als je chronische nierproblemen hebt. We laten je op deze dag kennismaken met de verschillende beroepen die een rol spelen op deze routes. Ook worden er voor havo-vwo leerlingen die geneeskunde willen gaan studeren masterclasses gehouden waar jij je voor kunt inschrijven. Een overzicht van de zorgpaden is in de tabel hieronder te vinden. 

Onderdeel van de zorgpaden en masterclasses zijn ook allerlei verschillende activiteiten. Denk aan het aanleggen van gips, het inbrengen van een sonde in een oefenpop, het prikken in een prikarm of het klaarmaken van een patiënt voor de operatie kamer. 

De zorgpaden:

Zorgpad 1   Scooterongeval: beenbreuk en gipsen. (VOL)
Zorgpad 2 Scooterongeval: beenbreuk met operatie. (VOL)
Zorgpad 3 Chronische buikklachten (nierziekte). (VOL)

 De masterclasses:

Masterclass 1  Verloskunde (VOL)
Masterclass 2 Reanimatie (VOL)
Masterclass 3 Simulatie operatiekamer (VOL)

 

Heb jij een van deze activiteiten altijd al eens willen doen en ben je geïnteresseerd in een van de zorgpaden of masterclass? Dan zien we jou graag op 6 november!


Waar en wanneer?

Woensdag 6 november 2019
8.45 - 14.15 uur, Flevoziekenhuis

Inschrijven kan via school of via heldenindezorg@flevoziekenhuis.nl tot en met vrijdag 1 november.

helden in de zorg maart 2019

Voorgaande edities van de ‘Helden in de zorg’ experience

Het Flevoziekenhuis vindt het belangrijk om scholieren uit Almere en omgeving een goed beeld te geven van de vele beroepen die er binnen een ziekenhuis zijn. We hopen leerlingen op deze manier te helpen bij het maken van een studie- en beroepskeuze. Het is ondertussen de 4e keer dat de 'Helden in de zorg' experience wordt georganiseerd. Bekijk hier het filmpje over de eerste Helden in de Zorg experience van 14 maart 2018.


Bekijk het filmpje over het Flevoziekenhuis