Weet jij al wat je wil worden? Ben jij tussen de 14 en 17 jaar en sta je voor je profielkeuze of moet je kiezen voor een vervolgopleiding?

Schrijf je dan via school in voor ons event op 17 oktober. Speciaal voor jou organiseert het Flevoziekenhuis “Helden in de zorg” experience om jou kennis te laten maken met allerlei beroepen in de zorg.

helden in de zorg 2018 02

Het Flevoziekenhuis vindt het belangrijk om scholieren uit Almere en omgeving een goed beeld te geven van de vele beroepen in het ziekenhuis en jullie op deze manier te helpen bij het maken van een studie- en beroepskeuze.

Jullie hebben de keuze uit 3 zorgpaden. Een zorgpad is een route die je als patiënt in het ziekenhuis doorloopt bij bijvoorbeeld een beenbreuk door een scooterongeval of als je flinke buikpijn krijgt tijdens het uitgaan. We laten je op deze dag kennismaken met verschillende beroepen die een rol spelen op deze route.
  • Zorgpad 1 (maak kennis met de beroepen: doktersassistent, spoedeisende hulp arts, spoedeisende hulp verpleegkundige, applicatiebeheerder, programmeur, radiodiagnostisch laborant, gipsverbandmeester, apothekersassistent, apotheker.
  • Zorgpad 2 (maak kennis met de beroepen: verpleegkundige, radiodiagnostisch laborant, radioloog, analist, bloedafname medewerker, klinisch chemicus, anesthesie medewerker, operatie assistent, recovery verpleegkundige, chirurg, fysiotherapeut)
  • Zorgpad 3 (maak kennis met de beroepen: verpleegkundige, diëtiste, endoscopie verpleegkundige, MDL arts)
Naast rondleidingen over verschillende afdelingen kun je ook deelnemen aan allerlei activiteiten zoals gipsen, sonde inbrengen op oefenpop, röntgenfoto bekijken, patiënt klaarmaken voor OK, kijkje nemen in de serverruimte, steriel aankleden, vitale functies bepalen en nog veel meer!

Speciaal voor de Havo en VWO scholieren die interesse hebben in geneeskunde organiseren we 3 masterclasses die je op deze dag alle 3 doorloopt:
  1. Inkijk in de Verloskunde (maak kennis met de beroepen: verloskundige, gynaecoloog, verpleegkundige)
  2. Wie doet wat in de oogzorg (maak kennis met de beroepen: oogarts, orthoptist, optometrist)
  3. Hechtlessen (maak kennis met de beroepen: chirurg en operatie assistent), verpleegkundige)

Waar en wanneer?

Woensdag 17 oktober 2018, 13 maart 2019
8.45 – 14.00 uur

Extra informatie

Denk je erover om verpleegkunde te gaan studeren? Wil jij later ook een uitdagende, veelzijdige en gevarieerde baan? Toon karakter en word verpleegkundige. Het beroep van verpleegkundige is veelzijdig, biedt veel variatie en mogelijkheden én vergt verantwoordelijkheid. Maak kennis met onze helden in wit op de Helden in Wit-website. Ontmoet verpleegkundigen uit ons ziekenhuis of een van de andere ziekenhuizen in de regio Groot-Amsterdam. Ontdek wat hun werk inhoudt. Deze helden maken het verschil. Jij kunt zelf ervaren wat het is om verpleegkundige te zijn.
Kijk op www.heldeninwit.nl voor meer informatie. Het Flevoziekenhuis is één van de partners van Helden in Wit.

Bekijk het filmpje over de eerste Helden in de Zorg experience van 14 maart

Bekijk het filmpje over het Flevoziekenhuis