Weet jij al wat je wil worden? Ben jij tussen de 14 en 17 jaar en sta je voor je profielkeuze of moet je kiezen voor een vervolgopleiding?

Speciaal voor jou organiseert het Flevoziekenhuis op woensdag 17 oktober “Helden in de zorg” experience om jou kennis te laten maken met allerlei beroepen in de zorg.

helden in de zorg 2018 02

Het Flevoziekenhuis vindt het belangrijk om scholieren uit Almere en omgeving een goed beeld te geven van de vele beroepen in het ziekenhuis en jullie op deze manier te helpen bij het maken van een studie- en beroepskeuze.

Wat houdt een experience in?

Je hebt de keuze uit 3 zorgpaden. Een zorgpad is een route die je als patiënt in het ziekenhuis doorloopt bij bijvoorbeeld een beenbreuk door een scooterongeval of als je flinke pijn hebt door een darmontsteking. We laten je op deze dag kennismaken met verschillende beroepen die een rol spelen op deze route.

Naast rondleidingen over verschillende afdelingen kun je ook deelnemen aan allerlei activiteiten zoals gipsen, een sonde inbrengen op oefenpop, röntgenfoto bekijken, patiënt klaarmaken voor OK, kijkje nemen in de serverruimte, steriel aankleden, etenskar klaarmaken en nog veel meer!

Speciaal voor de Havo en VWO scholieren die interesse hebben in geneeskunde organiseren we een masterclass.

Binnenkort lees je hier meer informatie over de verschillende beroepen waarmee je op 17 oktober kennis kunt maken.

Extra informatie

Denk je erover om verpleegkunde te gaan studeren? Wil jij later ook een uitdagende, veelzijdige en gevarieerde baan? Toon karakter en word verpleegkundige. Het beroep van verpleegkundige is veelzijdig, biedt veel variatie en mogelijkheden én vergt verantwoordelijkheid. Maak kennis met onze helden in wit op de Helden in Wit-website. Ontmoet verpleegkundigen uit ons ziekenhuis of een van de andere ziekenhuizen in de regio Groot-Amsterdam. Ontdek wat hun werk inhoudt. Deze helden maken het verschil. Jij kunt zelf ervaren wat het is om verpleegkundige te zijn.
Kijk op www.heldeninwit.nl voor meer informatie. Het Flevoziekenhuis is één van de partners van Helden in Wit.

Bekijk het filmpje over de eerste Helden in de Zorg experience van 14 maart

Bekijk het filmpje over het Flevoziekenhuis